PROIECT JUDEȚEAN PENTRU TINERET CARAVANA MUREȘANĂ CULT-(R)URAL - Prima Ediție 2017 ,,SÎNCRAIU DE MUREȘ AZI ȘI ÎN VIITOR!!!"

Distribuie pe:

Sub sloganul proiectului ,, Sîncraiu de Mureș azi și în viitor!!!", Școala Gimnazială Sîncraiu de Mureș a fost partener în proiectul județean pentru tineret ,,CARAVANA MUREȘANĂ CULT-(R) URAL, derulat de Asociația ,, ASINED&NAIART" Târgu-Mureș, în colaborare cu Consiliul Județean Mureș, sub formă de activități sub titlu de ateliere de weekend.

Astfel, sâmbătă 11 noiembrie, în cadrul școlii s-au desfășurat 3 ateliere:,, INOVAȚII-ALBUM-EXPOZIȚII", în cadrul căruia dl director al Școlii Gimnaziale Sîncraiu de Mureș, împreună cu dl viceprimar Gal Sandor, au prezentat celor prezenți o monografie a comunei; atelierul ,, PICTURĂ PE STICLĂ", în cadrul căruia 20 de elevi ai celor două școli din comună, sub atenta supraveghere a domnilor profesori Pop Nina, Țoca Cristian și Rusu Iulia și-au arătat talentul în pictură, imaginile pictate au reprezentat peisaje, desene proprii ale copiilor dar și Icoane, și atelierul ,, ECO-MEȘTEȘUG", unde un alt grup de 20 de tineri elevi, coordonați de doamnele profesoare Togănel Alina și Dinu Simona și-au dovedit măiestria în a construi ornamente din materiale reciclabile, trunchi de copaci, conuri, ziare vechi, etc.

Vorbind despre importanța și rolul acestor ateliere, directorul Școlii Gimnaziale Sîncraiu de Mureș, prof. Alin Florin Danciu, a spus:

,, Un popor care nu are cultură și care nu-și  cunoaște tradiția, nu există sau este condamnat la dispariție, neavând niciun viitor. Eu am văzut în acest proiect o oportunitate de a face cunoscută tinerilor istoria acestei comune, tradițiile și cultura ei și în același timp și o șansă de a promova imaginea comunei. Atelierul ,,ECO-MEȘTEȘUG", este și el foarte benefic, deoarece grija față de mediu trebuie să fie o componentă esențială a dezvoltării morale, spirituale, sociale și culturale, a generațiilor actuale. Astăzi, mai mult ca oricând, se impune educarea tuturor cetățenilor în spirit ecologic, dar în special a tinerilor, deoarece aceștia vor fi beneficiarii de mâine.

Consider că școala are la îndemână multiple posibilități de realizare a unei bune pregătiri ecologice a copiilor care să se materializeze apoi în formarea unui comportament și a unei culturi ecologice, iar acest proiect ne-a ajutat și să punem în practică pregătirea ecologică a viitoarei generații, să îi formeze deprinderi de a ocroti și proteja natura, atitudini și comportamente corecte față de mediul înconjurător."

Spectacolul artistic susținut de artiști și ansambluri de dansuri populare din comuna Sîncraiu de Mureș, a încheiat seria acestor activități în comuna Sîncraiu de Mureș, duminică 12 noiembrie 2017, la Casa Cultură din comuna Sîncraiu de Mureș. Evoluția îndelung aplaudată la scenă deschisă a următorilor artiști și ansambluri: Teodor, Narcisa și Teodora Țogorean, Alin Huza, Alexandra Togănel, Liviu Dascăl, Ansamblul folcloric ,, Floare Mureșeană"- coordonator dna Valentina Bologa, Ansamblul folcloric ,, Mugurelul"- coordonatori Valentina și Nicolae Bolog, Ansamblul folcloric ,, Spice Mureșene"- coordonator Silviu Fechete, au încântat auditoriul.

Lasă un comentariu