Joi debutează Târgul de Carte

Distribuie pe:

A 23-a ediție a Târgului Internațional de Carte din Târgu-Mureș își deschide porțile joi, de la ora 10, și aduce seri literare, sonete ale lui Shakespeare, concerte, programe pentru copii și cele mai noi volume ale editurilor prezente.

La cel mai mare și cel mai prestigios târg de carte din Transilvania, care se va desfășura în perioada 16-19 noiembrie, iubitorii cărților vor putea alege din oferta a peste 40 de edituri din țară și străinătate.

Organizatorii târgului, a cărui durată a crescut de la 4 zile la 5 zile, se pregătesc cu peste 100 de programe. Printre cele mai importante se numără serile literare. De exemplu joi, 16 noiembrie, de la ora 17, una dintre cele mai renumite edituri din Ungaria, Editura Jelenkor, va organiza o serată literară, unde doritorii se vor putea întâlni cu Kemény Zsófi, Peer Krisztián, Selyem Zsuzsa, Szabó Róbert Csaba, respectiv Térey János.

Dintre spectacolele de teatru, piesa Julius Caesar a Teatrului Maghiar din Cluj-Napoca se bucură de cel mai mare interes. Spectacolul va fi subtitrat în limba română pentru ca oricine este interesat de această piesă să o poată urmări.

Și oferta muzicală a acestei ediții este extrem de variată, vineri, 17 noiembrie, de la ora 19, va cânta formația WS alături de Nádasdy Ádám și va pune în scenă sonetele în limba engleză ale lui Shakespeare. Sâmbătă, 18 noiembrie, scena le aparține celor de la Kaláka și lui Lackfi János. De la ora 11, ei vor cânta pentru cei mai mici participanți ai târgului, iar seara, de la ora 19, cei mari sunt așteptați la Serata Arany János.

Ca și în anii precedenți, cei mici sunt așteptați în clubul copiilor, unde se vor putea delecta cu diferite programe legate de cărți, literatură și citit. Programul este completat de numeroase întâlniri între autori și cititori și lansări de carte, toate în Teatrul Național din Târgu-Mureș.

Lasă un comentariu