Pentru părinții copiilor cu dizabilități, terapeuți și studenți, Terapia 3C - prezentată la Târgu-Mureș de fondatorul său

Distribuie pe:

Asociația Prietenii lui Răzvan din Tg.-Mureș, împreună cu echipa de proiect T3C for Disabled Children, organizează un workshop dedicat părinților copiilor cu dizabilități, terapeuților și studenților de la Facultatea de psihologie, celor de la Facultatea de balneokinetoterapie, precum și tuturor persoanelor interesate.

Workshop-ul va fi susținut de fondatorul Terapiei 3C, antrenorul de arte marțiale Paul Constantin Cojocaru, premiat de trei ori la Festivalul Internațional al Autismului din Canada. Primul terapeut 3C din județul Mureș este dna Carmen Munteanu.

Activitatea este programată vineri, 17 noiembrie, începând cu ora 17, la Colegiul Național Unirea din Târgu-Mureș, aflăm de la Mirela CHIOREAN, președinte al Asociației Prietenii lui Răzvan. Domnia sa adăuga și că terapia 3 C este o terapie complementară, fiind prima terapie psihomotorie pentru persoane cu autism, inventată de un român și înregistrată ca atare, la nivel mondial. Prin intermediul său, copiii devin conștienți de propria corporalitate și autonomi din punct de vedere psihomotor.

Educația psihomotrică constituie o educație de bază în școala elementară întrucât ea condiționeză întregul proces de învățare școlară. Procesul de învățare nu poate fi eficient în cazul în care copilul nu are conștiința corpului său, nu cunoaște lateralitatea sa, nu se poate situa în spațiu, nu este stăpân pe timp și nu a câștigat o suficientă coordonare și stabilitate a gesturilor și mișcărilor sale.

Implementarea terapiei în Târgu-Mureș este posibilă datorită echipei de proiect T3C for Disabled Children, formată din dna Carmen MUNTEANU- profesor psihopedagog, dnul prof. Paul Constantin Cojocaru - fondatorul terapiei 3C, dna dr. Maria-Liliana Costin - management de proiect și formare profesională, dna Chiorean Mirela - președinte Asociația Prietenii lui Răzvan un proiect câștigător și finanțat de TELUS INTERNATIONAL EUROPE.

În cadrul workshop-ului va fi prezentată această terapie, precum și unele tehnici de lucru.

Cei interesați pot obține detalii suplimentare la telefon 0766 40.94.62 sau e-mail chioreanmirela2303@yahoo.com

Lasă un comentariu