Elevii de la Colegiul Economic „Transilvania", interesați de educația juridică

Distribuie pe:

În urma protocolului încheiat între Ministerul Educației Națio-nale și Ministerul Justiției privind desfășurarea educației juridice în unitățile școlare, la solicitarea Inspectoratului Școlar Județean Mureș, în 15 noiembrie 2017, a avut loc o interesantă activitate la Colegiul Economic „Transilvania", cu informații utile atât pentru elevi, cât și pentru cadre didactice.

La această întâlnire a participat doamna procuror Viorica Oltean de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Târgu-Mureș, alături de inspectorul școlar de specialitate pentru istorie și științe socio-umane, prof.drd. Constantin Bogoșel.

Doamna procuror a prezentat celor 115 elevi prezenți, aspecte interesante despre infracțiuni, pedepse, tragerea la răspundere penală, prezumția de nevinovăție, controlul judiciar, arestul la domiciliu, dreptul la apărare, procesul penal și organele de urmărire penală. Au urmat apoi, discuții bazate pe întrebări și răspunsuri, fapt care demonstrează interesul elevilor de la Colegiul Economic „Transilvania", față de aceste subiecte prezentate de un specialist din domeniul juridic.

La nivelul școlii s-au implicat în coordonarea acestei activități: prof. Laslo Simion - directorul instituției de învățământ, prof. Doina Pocan - director adjunct, prof. Delia-Maria Răuță-Roșca, prof. Carmen Popoviciu, prof. Adriana Piștănilă și prof. Kinga Gorcioaia. 

Lasă un comentariu