Amenzi pentru muncă nedeclarată

Distribuie pe:

În luna octombrie, specialiștii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Mureș au efectuat 54 de acțiuni de control în domeniul relațiilor de muncă, având ca obiectiv identificarea muncii nedeclarate. Cu ocazia acestor verificări au fost depistate 29 de persoane care lucrau fără forme legale și 22 de persoane care prestau muncă nedeclarată. Au fost aplicate sancțiuni contravenționale pentru 39 de agenți economici, din care 14 au fost sancționați pentru muncă nedeclarată. Cuantumul amenzilor a fost de 630.400 lei și s-au dispus 225 de măsuri obligatorii, pentru deficiențele constatate.

Domeniile în care s-au identificat persoane care prestau activitate fără forme legale sunt: fabricarea pâinii, învățământ, comerț, construcții, baruri, alimentație publică, agricultură, tăiere și rindeluire lemn, societate agricolă.

În cadrul Campaniei Naționale privind respectarea de către beneficiari a prevederilor legale privind exercitarea unor activități cu caracter ocazional desfășurate de zilieri, a normelor privind prevenirea și combaterea exploatării copiilor/ tinerilor prin muncă în aceste domenii, au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale, din care 7 avertismente și 8 amenzi în valoare totală de 84.000 lei și au fost identificate 2 persoane care munceau fără forme legale. În urma acestor verificări au fost dispuse 37 măsuri de remediere a deficiențelor constatate, informează conducerea instituției.

Lasă un comentariu