Colecta Sfânta Elisabeta pentru educația copiilor

Distribuie pe:

Duminică, 19 noiembrie, va avea loc colecta Sfânta Elisabeta. În acest an puteți oferi donații pentru educația copiilor defavorizați. Anul trecut s-au strâns în total 192.513 de lei pentru îngrijirea vârstnicilor și a bolnavilor. Dumnezeu să vă răsplătească!

Cu ocazia sărbătorii zilei de Sfânta Elisabeta, donațiile Dvs. vor sprijini educația copiilor defavorizați prin programele oferite de Caritas - programe pentru copii și tineri cu dizabilități, programele serviciului de asistență familială pentru copii din zonele rurale, centru rezidențial de tip familial, centre de zi pentru copii defavorizati și centre de dezvoltare și educație timpurie, programe de incluziune pentru copii romi etc.).

Anul trecut, după Colecta Sf. Elisabeta am fost foarte mulțumiți de reușita campaniei, de cea mai mare sumă strânsă până acum. Am planificat să oferim mai mult ajutor persoanelor în vârstă aflate în îngrijirea noastră și să îmbunătățim condițiile de lucru a personalului nostru. Cu toate acestea, anul 2017, din punct de vedere financiar, ne-a așteptat cu mari provocări: sprijinul acordat în formă de subvenție a fost repetat blocat și întârziat mai întâi din partea statului, apoi și din partea Consiliului Județean Mureș, care a și redus în mod semnificativ sprijinul serviciului nostru de îngrijire la domiciliu. Astfel, suma colectei Sf. Elisabeta a fost folosită pentru suplimentarea bugetului.

În acest an, colectăm donații pentru educația copiilor dezavantajați. Știința de carte este o punte între mizerie și speranța unei vieți mai bune, educarea și educația reprezintă o mare oportunitate de a sparge cercul vicios al sărăciei.

În patru județe transilvănene, în șaptesprezece așezări oferim zilnic programe de dezvoltare pentru aproape șase sute de copii dezavantajați. În județul Alba, într-o casă de tip familial ne ocupăm de nouăsprezece copii. În județul Harghita am construit o rețea de ajutor pentru persoanele cu dizabilități. Programul nostru de educație și dezvoltare timpurie este frecventat anual de aproape o mie de familii în douăsprezece așezări.

Personalul nostru oferă activități preventive și de dezvoltare a personalității în școli pentru mii de tineri.

S-ar putea ca rezultatele să nu fie vizibile, dar eforturile noastre sunt absolut necesare deoarece credem că educația și dezvoltarea potrivită poate oferi un viitor mai bun copiilor și tinerilor care ne sunt încredințați.

Puteți dona duminică, 19 noiembrie, în bisericile catolice, sau în contul Organizației Caritas Alba Iulia, deschis la Banca Comercială Română, Sucursala Alba Iulia, cod fiscal: 4562770, nr. de cont: RO46 RNCB 0003 0015 6949 0006, și la cel mai apropiat punct de lucru Caritas.

Lasă un comentariu