FESTIVALUL CONCURS-INTERNAȚIONAL DE INTERPRETARE A CÂNTECULUI POPULAR ,,PETRE SĂBĂDEANU"

Distribuie pe:

Duminică-19 noiembrie 2017, începând cu ora 15,00 și luni-20 noiembrie 2017, începând cu ora 18,00, Sala Mare a Palatului Culturii din municipiul Târgu-Mureș, va găzdui cea de-a doua ediție a Festivalului concurs-internațional de interpretare a cântecului popular ,,Petre Săbădeanu". Cu această ocazie artiști renumiți vor susține recitaluri: Ionuț Fulea, Nelu Șopterean, Leontina Pop, Anca Branea, Raluca F.Bogătean, Anuța Toncean Crișan, Oana Vențel, Gabor Mugurel.

După cum a relatat interpretul de muzică populară, Nelu Șopterean, directorul festivalului, noutatea acestei ediții constă în transformarea festivalului în concurs-internațional, participând interpreți de muzică populară din Israel, Croația, Bulgaria.

Vorbind despre inițierea, determinarea și susținerea Festivalului ,,PETRE SĂBĂDEANU", artistul Nelu Șopterean, inițiatorul festivalului, a spus:

,,Dragostea pentru cântecul popular, dar și respectul pentru acest om minunat, care a fost Petre Săbădeanu, primul interpret de muzică populară din zona Mureșului, care a scos la iveală din lada de zestre, cântecele frumoase ale zonei Mureșului, de la Sântana până la Toplița."

Organizatorii, vă invită dragi mureșeni, timp de două zile să vă delectați cu frumoasele cântece din repertoriul marelui interpret Petre Săbădeanu, dar și cu cântece, învârtite, purtate, doine interpretate de soliști consacrați, precum și cu suite de dansuri populare prezentate de ansamblul profesionist ,,Cununa de pe Someș". Festivalul va fi acompaniat de orchestra ,,Hora", a Casei de Cultură ,, Eugen Nicoară", din Reghin, dirijor-prof. Ioan Conțiu.

Lasă un comentariu