PROTEST SPONTAN LA APIA MUREȘ

Distribuie pe:

Joi, 16 noiembrie, între orele 9-12 și vineri, 17 noiembrie, între orele 10-12, la sediul APIA Mureș din Târgu-Mureș și la centrele locale au avut loc proteste spontane, declanșate de angajații APIA, nemulțumiți de Legea salarizării. Potrivit noii legi, salariile angajaților APIA din teritoriu se vor diminua de la 1 ianuarie 2018, cu minimum 700 de lei.

Protestatarii mai sunt nemulțumiți și de faptul că la APIA centrală, grila de salarizare este cu totul alta, la cei din București, de la centru, nu vor fi diminuate salariile. Prin urmare se solicită să se aplice grila de salarizare ca și la ANAF, DCV și alte instituții centrale, unde salariile din teritoriu au fost trecute pe grila de salarizare centrală.

Ing. Bordi Zsolt - director adjunct la APIA Mureș, ne-a declarat: „APIA România este o instituție care a atras fonduri europene de peste 20 de miliarde de euro, iar angajații au prestat un volum enorm de muncă, inclusiv sâmbăta și duminica noaptea, sunt sute de ore suplimentare neplătite, iar concediul pe anul 2016 se acordă abia acum."

Lasă un comentariu