Jandarmii, autorizați să folosească arme cu tranchilizante!

Distribuie pe:

Personalului Jandarmeriei Române a fost autorizat să dețină și să folosească arme cu tranchilizante, substanțe tranchilizante, arme cu glonț de cauciuc, dispozitive cu ultrasunete sau substanțe iritante, precum și orice alte mijloace de protecție și de imobilizare pentru îndepărtarea sau imobilizarea animalelor care amenință viața sau integritatea corporală a persoanelor ori integritatea bunurilor acestora și pentru imobilizarea animalelor a căror viață sau integritate corporală este pusă în pericol în urma unei intervenții umane.

Produsele medicale veterinare care conțin substanțe din categoria psihotrope, precum și cele care conțin substanțe aflate sub control național pot fi utilizate în vederea imobilizării sau capturării animalelor de către personalul specializat din cadrul Ministerului Afacerilor Interne având profesia de medic veterinar.

Armele cu tranchilizante și substanțele tranchilizante se folosesc numai de către personalul militar al Jandarmeriei Române cu studii medii de medicină veterinară, sub îndrumarea și responsabilitatea unui medic veterinar.

Măsurile au fost luate recent, prin Legea nr. 212/2017 pentru completarea Legii nr. 550/2004 privind organizarea și funcționarea Jandarmeriei Române, publicată în Monitorul Oficial nr. 891, din data de 13 noiembrie a.c.

 

 

Lasă un comentariu