LITURGHIE ȘI VIZITĂ ARHIEREASCĂ LA PAROHIA DIN NAZNA

Distribuie pe:

Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a poposit duminică, 19 noiembrie a.c., în mijlocul credincioșilor de la Biserica Ortodoxă din Nazna, la invitația Parohiei. Numeroși credincioși, îmbrăcați în frumoase și tradiționale straie populare, l-au întâmpinat cu flori, împreună cu primarul comunei Sâncraiu de Mureș.

Ierarhul a oficiat în cursul dimineții, împreună cu un sobor de preoți Sfânta Liturghie Arhierească, ocazie cu care a fost Hirotonisit întru Preot părintele Ovidiu Gliga și Hirotonisit întru Deacon părintele Nicolae.

Î.P.S Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a transmis un mesaj și cuvinte de suflet, după ce s-a celebrat Dumnezeiasca liturghie, prin care a îndemnat credicioșii la post și rugăciune, dar și la redeșteptare spirituală: „A început Postul Crăciunului, prilej prielnic de a ne îmbogăți în Dumnezeu și în Harul Său, prin rugăciune și post, prin milostenie, prin spovedanie, citirea Sfintelor Scripturi și primirea Sfintei Euharistii. În Apostolul duminicii de astăzi am auzit frumoasele cuvinte deșteaptă-te tu, cel ce dormi, și te scoală din morți și te va lumina Hristos. Prin această redeșteptare sau înviere spirituală noi trăim ca bogatul nebun din Evanghelie și murim ca el. Poate până acum, am trăit asemenea acestui bogat, lăsându-ne prinși în mreaja lăcomiei pentru bunurile materiale și trecătoare, precum plăcerile vieții, până să ne dăm seama cine suntem cu adevărat și care este scopul nostru în viață. Acum, este timpul să conștientizăm valoarea noastră și chemarea pe care o avem sub soare, să ne revenim în simțiri, ca fiul cel risipitor, să ne dedicăm Lui Hristos pe noi înșine și toată viața noastră. În felul acesta putem aduna comori cerești în hambarele sufletului nostru și ne putem îmbogăți în Dumnezeu. Iubiții mei, adevărata trăire putem să o învățăm de la Hristos."

Referitor la momentele de Hirotonie, care au avut loc, Î.P.S Irineu, a explicat: „Ați fost martori oculari ai modului în care Hristos își recrutează ucenicii și îi investește cu putere de Sus. Mă refer la Hirotonia acestor doi tineri, Ovidiu și Nicolae, care prin punerea mâinilor Arhiereului și prin rugăciune, au primit Harul Duhului Sfânt și împuternicirea de a-L reprezenta pe Hristos pe arena istoriei, propovăduind cuvântul adevărului, sfințind sufletele creștinilor și toată realitatea creată și conducând poporul Lui Dumnezeu spre izvoare de apă vie. Gândindu-ne la tot ce am experimentat aici și acum, nu putem decât să exclamăm: Mare ești Doamne și minunate sunt lucrurile Tale și niciun cuvânt nu-i de ajuns spre Lauda minunilor Tale!"

A încheiat, remarcând și felicitându-l pe părintele Teodor Fărcaș, bunul păstor al credincioșilor din Nazna, atât pentru primirea deosebită cât și pentru „modul în care își îndeplinește slujirea pastorală și misionară, comportându-se ca un Apostol adevărat, ca un om al lui Dumnezeu."

De asemenea, a mulțumit tuturor celor prezenți pentru participare într-un număr mare la sărbătoarea de duminică.

La rândul său, preotul din Nazna - Teodor Fărcaș - a mulțumit în numele parohiei, pentru cinstea și onoarea prezenței Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, în mijlocul credincioșilor ortodocși ai parohiei pe care o păstorește.

Lasă un comentariu