În perioada 20-26 noiembrie, Umorul și Satira - la loc de cinste în Centrul Universitar Târgu-Mureș

Distribuie pe:

Casa de Cultură a Studenților Târgu-Mureș organizează, în perioada 20 -26 noiembrie, cea de-a XIX-a ediție a Festivalului Național Studențesc de Satiră și Umor.

La Conferința de presă desfășurată cu prilejul deschiderii au participat Liviu Pancu - directorul Festivalului, Simion Gergely - directorul Casei de Cultură a Studenților Târgu-Mureș, Mănărăzan Anca - președinte OSMD Tg. Mureș, Muntean Alina Cristina - coordonatorul Departamentului Artă și Cultură de la LSTGM, Corău Viorel Constantin - coordonator Departamentul Cultură în cadrul LSUPM, Onișor Ionuț - președinte SMART Student, Baciu Sergiu Viorel - președinte CDCATD și Daniela Nădășan - referent cultural la Casa de Cultură a Studenților Târgu-Mureș.

În acest an sunt așteptați peste 130 de studenți din 11 centre universitare din țară (București, Sibiu, Iași, Brașov, Cluj-Napoca, Ploiești, Drobeta Turnu Severin,Craiova, Petroșani, Pitești, Târgu-Mureș). La concursul de interpretare s-au înscris 12 trupe.

Concursul și Gala vor avea loc în Sala de spectacole a Centrului Cultural ,,Mihai Eminescu" din Târgu-Mureș. Accesul publicului este liber.

Festivalul cuprinde două secțiuni - una de interpretare - grup și individual (pantomime, cântec satiric, moment satiric și umoristic, stand-up comedy, improvizație-teatru-sport) și una de creație (caricatură, fotografie umoristică și video - camera ascunsă).

,,Obiectivele formulate pentru edițiile anterioare s-au atins în mare măsură și, în principiu, au reușit să faciliteze accesul tinerilor la evenimentele pur culturale, oferind totodată șansa participanților de a se afirma ca actori amatori și, implicit, au fost determinați să se implice în proiecte pe termen mediu și lung", susțineau organizatorii.

În seara de gală se vor premia concurenții și momentele speciale ale invitaților.

Astăzi, 21 noiembrie, programul cuprinde: între orele 10 -12: ,,Umorul e pe val prin universități", de la ora 13 are loc întâlnirea cu oficialitățile din județul Mureș. Workshop-ul ,,Dialoguri creative umoristice" se desfășoară, de la ora 14, în sala C25 a Universității ,,Petru Maior " din Târgu-Mureș din str. Livezeni. ,,Umorul face valuri prin oraș" de la ora 14.30, iar petrecerea în pijamale are loc de la ora 19.

 

Lasă un comentariu