Nelu Burdulea organizează din nou la Târnăveni „Florile dalbe"!

Distribuie pe:

Am pus deliberat în titlul articolului numele organizatorului, pentru a puncta ideea că nimic nu se face în lumea asta de la sine și că în tot și toate există un om (iar uneori chiar mai mulți), om care este trup și suflet pentru înfăptuirea unei idei - uneori parte a unui ideal - capabil să treacă peste orice fel de greutăți, uneori chiar să mute munții dacă trebuie, pentru a face ceea ce își propune. Totul în numele frumosului și autenticului. În cazul nostru, frumosul și autenticul cultural. Un astfel de om, un astfel de suflet de „24 de carate", capabil inclusiv de sacrificiu pentru bucuria celor mulți este, la Târnăveni, Nelu Burdulea, acest împătimit de tradiții și folclor, de muzica populară românească, cu o slăbiciune, în sensul bun al cuvântului, pentru folclorul românesc din Transilvania.

De mulți, de foarte mulți ani, acesta organizează în fiecare an, două mari spectacole, unul în Postul Paștelui, și este vorba de un Concert de pricesne intitulat „Din suflet de creștin" și unul în Postul Crăciunului, intitulat „Florile dalbe". Pentru acestea a mobilizat mereu sute și sute de interpreți și promotori ai folclorului românesc, profesioniști ai genului și deopotrivă amatori. Vin la Târnăveni din toată Transilvania, iar uneori din toată țara, pentru bucuria de a-și purta portul național, din care nu lipsește tricolorul, de a perpetua obiceiurile și cântecele românilor. Și mai vin și de drag și apreciere pentru Nelu Burdulea, cel care promovează cu atâta sârguință, inclusiv la postul de televiziune unde lucrează, Antena Serv, folclorul românesc.

Și anul acesta „Florile dalbe" vor avea protagoniști de marcă, artiști amatori și profesioniști, care vor urca pe scena Casei Municipale de Cultură „Mihai Eminescu" din Târnăveni, duminică, 10 decembrie 2017, de la ora 16. Iată numele acestora: Corala preoțească „Sacra armonia" a Protopopiatului ortodox din Târnăveni; Grupul „Mureșencele" - Dorina Oprea, Leontina Pop, Dorina Grad, Maria Sântean Faghiura; Mihaela și Ciprian Istrate; Grupurile vocale „Ștejarul" și „Flori de Nalbă" din Daneș; Ansamblul „Junii Cetății" din Rupea; Grupul „Cununița" - Iulia Maier, Raluca Focșan Bogăteanu, Larisa Man, Alfred Garduli, Ionuț Botoș; Corul mixt al Bisericii ortodoxe din Adămuș; Ansamblul „Coronița" din Solovăstru; Grupul vocal „Junii Mureșului" - Andrei Romanică, Liviu Dascăl, Ioan Șumandea, Angel Avram, Raul Tamba, Răzvan Porime. Vor exista și surprize. Realizator și prezentator: Ioan (Nelu) Burdulea. Parteneri: Primăria Municipiului Târnăveni și Protopopiatul ortodox Târnăveni. Intrarea va fi liberă! Spectacolul concert va fi transmis în direct la postul de televiziune TVAS, post ce este vizionat în patru județe: Mureș, Alba, Sibiu și Cluj.

Lasă un comentariu