Mihai Neamțu vine la Târgu-Mureș

Distribuie pe:

Om al cetății, doctor al Universității din Londra și scriitor de succes, Mihai Neamțu va sosi la Târgu-Mureș pentru o lansare-eveniment. Convins că doar cultura ne vindecă de vulgaritate, renumitul intelectual va poposi în orașul nostru în seara zilei de 22 Noiembrie 2017, ora 1800, la Centrul de Cultură „Mihai Eminescu".

Despre conferențiarul născut la Făgăraș, profesorul Andrei Pleșu spunea că știe să fie „cu naturalețe, vechi și nou deopotrivă." Se anunță, așadar, o întâlnire memorabilă, cu întrebări, răspunsuri și autografe.

Conferința intitulată Vârstele Iubirii pleacă de la o poveste adevărată scrisă în vreme de război: dragostea între Dinu și Nelli Pillat.

După ce au cunoscut văpaia iubirii pasionale, ei au trăit experiența umilinței, a separației (prin anii de închisoare sub comunism), dar și a regăsirii.

Ce rol joacă epistolarul? Dar promisiunea? Cum e practicată răbdarea, speranța și credința? În ce fel ajunge iubirea instrument de cunoaștere, chiar și după moarte? Iată întrebările la care Distinsul oaspete Mihai Neamțu va răspunde cu aplomb, umor și inteligență.

În deschiderea evenimentului, Grupul Psaltic „Anastasios" ne va introduce în atmosfera de sărbătoare printr-un Recital de Colinde.

Așadar, nu uitați că Existăm ca să IUBIM !!!! Dar Iubim și pentru ca să fim biruitori în orice situație !!!!!!

REZISTĂM în fața scepticismului furios de azi și aprig propagandist al eșecului și al fricii pentru că „IUBIREA este o adevărată formă de rezistență spirituală la violul urâciunii și la teroarea urâtului."

Cei care doresc să redescopere sau să își împrospăteze CHEMAREA DRAGOSTEI, nu trebuie să rateze evenimentul din 22 noiembrie 2017. 

Lasă un comentariu