Psalm pentru părinți (după N. Geantă)

Distribuie pe:

Pentru toți care sunteți părinți: Bucurați-vă seara când în casă este gălăgie și nu vă puteți odihni de râsetele pruncilor dvs. băgați în pat. Nu-i mai apostrofați că nu adorm liniștiți. Și nici atât de repede ca dumneavoastră. Într-o zi, liniștea o să vă pară înspăimântătoare!

Bucurați-vă când dimineața găsiți o jumătate de tub de pastă de dinți risipită în chiuvetă. Într-o zi veți găsi Colgate-ul întărit și nedesfăcut de nimeni!

Bucurați-vă când fața de masă e plină de dulceață. Și chiar și atunci când gemul vă ajunge-n galoși. Într-o zi, borcanul va face mucegai în dulap.

Bucurați-vă când pantofiorii au lăsat urme de noroi pe covorul din sufragerie, și uneori chiar și pe cearșaful din dormitor. Într-o zi, la scara dvs. nu vor mai fi nici măcar pantofii.

Bucurați-vă când fiii și fiicele stau cu lumina aprinsă până noaptea târziu, chirciți la birou să scrie referate. Nu-i mai certați că e „lumina scumpă!". Într-o zi, o să vă speriați că-i prea devreme întuneric.

Bucurați-vă când în casă e debandadă, și hainele sunt aruncate în toate ungherele! Într-o zi veți deschide șifonierul și veți găsi păienjeni.

Bucurați-vă când sunteți bombardați de întrebări la care nici nu știți și nici n-aveți chef să oferiți răspunsul. Într-o zi n-o să mai fiți solicitat! Într-o zi când veți deschide ușa casei venit încărcat de la piață, veți fi întâmpinați de… nimeni!

Bucurați-vă acum… Într-o zi ați da tot ce aveți mai scump, numai să trăiți măcar o clipă „stresul de odată" pe când pruncii vă erau mici!

Fiți taximetriști cu copii dvs. Cărați-i peste tot la Biserică. Într-o zi, Dumnezeu vă va umple casa cu sfinți!

 

Lasă un comentariu