Alarmant: PESTE JUMĂTĂTE DINTRE DIAGNOSTICELE MEDICALE SUNT GREȘITE!

Distribuie pe:

O cercetare realizată online de Intermedicas (una dintre clinicile care oferă a doua opinie medicală), în perioada octombrie - noiembrie 2017, pe un eșantion de 600 de bucureșteni, cu vârste de peste 22 ani, scoate la iveală un adevăr trist și îngrijorător: 6 din 10 pacienți au fost diagnosticați cel puțin o dată greșit!

„Peste jumătate dintre pacienții bucureșteni au primit cel puțin o dată un diagnostic greșit sau un tratament incorect.

Mai mult, înainte de a primi un diagnostic corect în cadrul unui serviciu specializat de second opinion (a doua opinie), peste 60% dintre respondenți au consultat doi sau mai mulți medici pentru patologia de care suferă.

Cele mai multe diagnostice greșite au fost primite de pacienți pentru afecțiuni oncologice, neurologice, endocrinologice și afecțiuni ale aparatului genital.

La nivel de intenție, 7 din 10 pacienți bucureșteni afirmă că ar fi dispuși să apeleze la un serviciu specializat de second opinion medical în cazul în care s-ar confrunta cu o afecțiune oncologică și ar dori să aibă siguranța unui diagnostic corect și a unui plan adecvat de tratament.

Dintre pacienții care au primit un diagnostic corect în cadrul serviciului de second opinion medical, 60% declară că nu s-ar mai întoarce la medicul care i-a diagnosticat greșit, iar peste 20% afirmă că s-ar întoarce, însă i-ar solicita acestuia schimbarea planului de tratament.

Cele mai solicitate specialități pentru second opinion sunt oncologia (29,7%), endocrinologia (10,8%), ortopedia, tulburările neurologice (13,5%), cardiochirurgia (8,1%) și ginecologia, (13,5%)", conform sondajului Intermedicas, citat de descopera.ro. 

Lasă un comentariu