De ce?

Distribuie pe:

După cum ați aflat, Consiliul de Onoare al Ordinului Național „Steaua României" a decis, cu cinci voturi și o abținere, retragerea distincției acordate, președintelui UDMR, Kelemen Hunor, „ca urmare a faptului că, într-un interviu acordat, recent, cotidianului clujean de limbă maghiară - «Szabadsag», acesta a afirmat că „reprezentanții Uniunii și maghiarii nu au de ce sărbători cu ocazia Centenarului Unirii". Aceasta este declarația lui Mircea Geoană, membru al acestui for decizional.

Decizia pentru retragerea Ordinului „Steaua României" în grad de Comandor, va fi înaintată președintelui Klaus Iohannis, care va hotărî dacă retrage sau nu distincția, prin decret prezidențial.

Președintele Coaliției Naționale pentru Modernizarea României (CNMR), Alexandru Cumpănașu, califică gestul retragerii Ordinului „Steaua României", liderului UDMR, de către Consiliul de Onoare al Ordinului Național „Steaua României", drept „hotărâre istorică pentru poporul român și pentru apărarea demnității naționale". „Hotărârea, de astăzi, a Consiliului de Onoare al Ordinului „Steaua României" - spune Cumpănașu, printr-un comunicat transmis AGERPRES - este una istorică pentru poporul român și pentru apărarea demnității naționale, a istoriei și jertfelor unor generații întregi de români, care s-au sacrificat pentru a ajunge la momentul 1 Decembrie 1918. Declarațiile lui Kelemen Hunor, cu privire la Ziua Națională a României, dar și declarațiile și gesturile altor lideri ai UDMR se constituie într-o ofensă gravă adusă poporului român, iar decizia de astăzi este, în viziunea mea, primul gest de răspuns la obrăzniciile și lipsa de respect față de simbolurile și momentele istorice ale națiunii. Felicit Consiliul de Onoare pentru decizia luată și-i asigur pe toți cetățenii României că vom continua, prin intermediul Consiliului Național pentru Modernizarea României (CNMR), să luptăm împotriva oricărui abuz sau exagerări extremiste în raport cu cetățenii României".

Pentru care păcate, pentru care obrăznicie, pentru care luare de-a dreptul pe arătură, s-a propus retragerea distincției „Steaua României" liderului UDMR? Mai întâi o necesară precizare! Ar fi prea simplu, ar fi chiar regretabil să fie amintit și acceptat doar acel interviu al lui Kelemen Hunor, apărut în ziarul clujean „Szabadsag", atac mizerabil împotriva României, a marii sărbători a românilor - Centenarul Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918, moment al făuririi României Mari. Kelemen Hunor încă demult susținea, cu diverse prilejuri, inclusiv la Zalău, la o manifestare politică a UDMR, că „reprezentanții Uniunii nu au ce sărbători, cu ocazia Centenarului Unirii Transilvaniei cu România și că se teme că, în lipsa realizărilor din ultimii 100 de ani, politicienii români vor recurge la discursuri naționaliste!".

Întrebarea: de ce s-a luat (mai ales abia acum?) decizia de a i se retrage Ordinul „Steaua României"? Ea are mai multe răspunsuri. Așadar, chiar de ce? Pentru că toate au o limită! Românii ardeleni s-au săturat să-i vadă pe supușii lui Kelemen Hunor, mereu pregătind canistra cu benzină, pentru a fi turnată, iresponsabil, pe focul mocnit de la Târgu-Mureș, de ei stârnit, în martie 1990, din ambiția eșuată de a reface, în Transilvania, acea Regiune Autonomă Maghiară, de tristă amintire pentru români. Kelemen Hunor n-a ratat, până acum, niciun prilej să-și manifeste acea pornire antiromânească, încă de pe vremea în care era vicepremier și ministru în Guvernul de la București, nu în cel de la Budapesta!

El mereu dorea să vadă o Transilvanie urcând pe cruce, privind-o cu răutate, cu dispreț, cu bățoșenie tipică, nemeșească, deoarece, după Primul Război Mondial și după Tratatul de Pace de la Trianon, partea aceasta, dintotdeauna românească, s-a unit cu Țara-Mamă România!

Kelemen Hunor a fost, este și va fi un detractor periculos, în acest hotar statornic al Ardealului, unde, din păcate, el s-a transformat într-o mașină de scuipat ocări, pe o scenă a scenariilor stupide, rocambolești. Să te mai miri că, de 27 de ani, ziua națională a Ungariei, minoritarii unguri o sărbătoresc în România? Kelemen Hunor și ai lui contorași, îmboldiți de revizionismul din culisele „nedreptăților Trianonului", mereu cerând drepturi, uitând că au și datorii, chiar obligații, față de Statul Român, că au mai multe drepturi chiar decât aveau în Regiunea Autonomă Maghiară, mereu practică regretabila, penibila înjosire a demnității românești.

El, Kelemen Hunor, este liderul zăltaților cu stagii de pregătire la Budapesta, slugile care cică ar fi, în România, „cetățeni de rangul doi", după ce au fost vicepremieri, miniștri, secretari de stat, mari directori prin ministere, prezenți în Parlamentul de la București, cu senatori și deputați. Să tot fii „cetățean de rangul doi"!

Kelemen Hunor, cu ai lui trepăduși și demolatori de stat român, aleargă, cu limba scoasă, după autonomia teritorială, pe criterii etnice, așa-zisului Ținut Secuiesc, amețiți de o gândire de-a dreptul periculoasă.

Kelemen Hunor și ai lui pițărăi au profitat, prin abuzuri, de proprietăți ilegal dobândite, sub sloganul „Restitutio in integrum". Ei sunt cei care mereu ne vor, sub viscolul răutăților lor și al nefastelor întâmplări de ei puse la cale.

Și ne întrebăm, și-i întrebăm și pe guvernanții români: oare nu-i destulă drama Ardealului, cu martirii lui din anii 1848-1849, 1940-1944? De ce, oare, guvernanții români dau dovadă de aceste compromisuri costisitoare, prin tăcerea lor păguboasă? Ei, puternicii clipei postdecembriste, nu o dată i-au mângâiat și i-au pupat pe cap. Și iată, din păcate, unde s-a ajuns! S-a cedat prea mult! Acesta-i adevărul! Oare de ce guvernanții români nu le răspund detractorilor, dușmanilor tradiționali, prin acel categoric NU, acum când elucubrațiile lui Tõkés László și ale premierului Ungariei, Viktor Orban, iau amploare? Chiar, de ce guvernanții români, care, în secret, dau mâna cu Kelemen Hunor și cu Iuda, nu le arată obrazul și să le spună, cu tărie: caracterul minoritar nu creează, niciodată, legitimitate istorică?!

Lasă un comentariu