În cadrul Granturilor SEE și norvegiene „Educație, burse, ucenicie și antreprenoriat pentru tineri"

Distribuie pe:

În cursul acestei săptămâni, ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Marius Nica, a semnat acordul pentru programul ,,Educație, burse, ucenicie și antreprenoriat pentru tineri", finanțat în cadrul Granturilor SEE și norvegiene 2014-2021.

Cu o finanțare de 14.117.647 euro, din care 12.000.000 grant, programul va contribui la o mai bună mobilitate a studenților și a personalului din învățământul superior din România, finanțând și acțiuni dedicate educației terțiare și instruirii vocaționale a tinerilor, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene. Documentul precizează și că granturile SEE și Norvegiene reprezintă contribuția Islandei, Principatului Liechtenstein și Regatului Norvegiei la reducerea disparităților economice și sociale în Spațiul Economic European și consolidarea relațiilor bilaterale între statele beneficiare și cele donatoare.

În cadrul perioadei de programare 2014-2021, România beneficiază, de o alocare de 502,5 milioane euro, ce sprijină proiecte în domenii precum dezvoltare locală și combaterea sărăciei, îmbunătățirea situației romilor, sănătate publică, inovare, mediu de afaceri și IMM-uri, sectorul ONG, cercetare și educație, eficiență energetică, energie regenerabilă și mediu, patrimoniu și schimb cultural, justiție, servicii corecționale și afaceri interne.

,,Acest acord este primul pe care îl semnăm la nivelul Granturilor SEE și norvegiene 2014-2021, din totalul de 12. Prin semnarea sa, începem implementarea efectivă a programului, iar un prim apel dedicat studenților urmează a fi lansat în prima parte a lunii decembrie 2017. Felicit echipa Punctului Național de Contact și pe cea a Agenției Naționale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (operator de program) pentru eforturile depuse, care au făcut posibilă finalizarea procesului de programare și alături de care vom lansa oficial programul, în 5 decembrie. Le doresc mult succes și să obțină rezultate la fel de bune ca și în perioada de programare 2009-2014!", spunea ministrul delegat Marius Nica.

 

Lasă un comentariu