VEGETARIENII, MAI EXPUȘI BOLILOR…

Distribuie pe:

Cercetătorii austrieci de la Universitatea de Medicină din Graz, citați de descopera.ro, au constatat că vegetarienii sunt mai puțin sănătoși decât consumatorii de carne, în ciuda faptului că beau mai puțin, fumează mai puțin și sunt mai activi fizic decât omologii lor carnivori.

„În studiul nostru, am folosit date de la 1.320 de subiecți pentru a examina obiceiurile alimentare și diferențele de stil de viață dintre mâncătorii de carne și vegetarieni.

Subiecții au fost împărțiți în funcție de vârsta, sexul și statutul lor socio-economic: 330 de vegetarieni, 330 care au consumat carne, dar și fructe și legume, 300 de oameni cu o dietă variată, dar care au mâncat mai puțină carne, și 330 care au consumat carne în cantități semnificative.

Astfel, s-a constatat că vegetarienii consumau mai puțin alcool și aveau indicele de masă corporală mai scăzută, dar aveau o stare de sănătate fizică și psihică mai slabă, în general. Participanții care au mâncat mai putină carne au avut și practici de sănătate mai sărace, cum ar fi evitarea participării la consultații medicale preventive și apelarea la vaccinuri.

Studiul nostru a arătat că adulții austrieci care consumă o dietă vegetariană sunt mai puțin sănătoși (în ceea ce privește cancerul, alergiile și tulburările de sănătate mintală), au o calitate mai scăzută a vieții și necesită mai mult tratament medical.

 Am constatat că vegetarienii suferă mai mult de anumite boli, cum ar fi astmul, cancerul și bolile mintale decât cei care mănâncă și carne, însă nu putem spune care este cauza și care este efectul. Trebuie să se facă un studiu suplimentar înainte de a răspunde la această întrebare.

Oricum, concluzia este că dieta vegetariană, caracterizată printr-un consum redus de grăsimi saturate și colesterol, pentru că include o cantitate mai mare de fructe, legume și produse din cereale integrale, pare să prezinte riscuri ridicate de cancer, alergii și probleme de sănătate mintală, cum ar fi depresia și anxietatea", explică oamenii de știință austrieci.

 

Lasă un comentariu