GHEORGHE FUNAR ÎMPINGE CASA REGALĂ LA DNA

Distribuie pe:

Fostul președinte PRM, Gheorghe Funar, a trimis, sâmbătă, 25 noiembrie 2017, Direcției Naționale Anticorupție o plângere penală în care vorbește despre existența unui presupus grup infracțional organizat, care ar încerca să treacă prin Parlament proiectul de lege care acordă Casei Regale statutul de persoană juridică de drept privat, propunerea legislativă fiind înaintată de liderii PSD -ALDE, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu.

Funar a declarat, la Antena 3, că denunțul penal are 14 pagini și cere audierea la DNA a Principesei Margareta și a soțului ei, Principele Radu Duda, dar și a lui Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu.

„Eu nu i-am acuzat pe cei pomeniți, pe Dragnea și Tăriceanu, pe Margareta Duda și Radu Duda, că sunt membrii acestui grup infracțional, eu am cerut să fie audiați ca martori. Eu știu cine sunt membrii grupului, dar nu mi-am permis să-i citez, ca să nu-i supăr. Plângerea am trimis-o online la DNA și luni le-o trimit prin poștă și cu semnătura mea.

Cei de la DNA și românii vor afla din cele 14 pagini multe lucruri despre monarhie. Să se respecte Constituția României și să nu se înființeze împotriva voinței poporului român, exprimată prin referendumurile din 1991 și 2003, când poporul a votat pentru republică și împotriva monarhiei.

Eu știu cine sunt membrii grupului dar, deocamdată, nu vreau să mănânc pâinea procurorilor de la DNA", a spus Funar, la postul tv Antena 3.

La începutul lunii noiembrie, Dragnea și Tăriceanu au depus în Senat o inițiativă legislativă pentru reglementarea statutului juridic al Casei Regale a României.

De asemenea, se urmărește recunoașterea poziției de șef al Casei Regale a României, ca poziție onorifică, asimilată protocolar cu aceea a unui fost șef de stat, între atribuțiile căruia se află adoptarea Statutului Casei Regale a României, instituirea unui serviciu administrativ al Casei Regale a României, strict în scopul îndeplinirii atribuțiilor sale publice, care să fie finanțat de la bugetul de stat, în limita alocării bugetare și atribuirea în folosință gratuită (cu păstrarea dreptului de proprietate publică al statului) a Palatului Elisabeta, ca sediu al Casei Regale a României, pe o perioadă de 49 de ani.

Totodată, finanțarea cheltuielilor de funcționare curentă ale Casei Regale a României se asigură de la bugetul de stat, în limita aprobată anual prin Hotărâre a Guvernului, potrivit textului normativ. 

(Ionel Dancu - Evenimentul zilei)

Lasă un comentariu