ANIVERSARE DE 105 ANI

Distribuie pe:

Sala de spectacole a Ansamblului Artistic Profesionist „Mureșul" din Târgu-Mureș a găzduit vineri, 24 noiembrie 2017 activitatea de aniversare a 105 ani de la înființare (1912—2017) a Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Târgu-Mureș.

După ce președintele Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor, ec. Szász Emeric, a deschis importantul eveniment din viața acestei asociații a anunțat participarea la această aniversare a prefectului Județului Mureș, Doctor Lucian Goga, a lui Szabo Arpad, consilier județean și reprezentantul Consiliului Județean Mureș, a reprezentanților Caselor de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din țară (București, Galați, Bârlad, Hunedoara, Bistrița, Cluj, Timișoara etc.), cât și toate asociațiile de pensionari din județ dar și a președintelui Consiliului Persoanelor Vârstnice a județului Mureș în persoana lui Vasile Tohănean.

A urmat Florin Nițulescu care a prezentat istoricul celor 105 ani a acestei instituții, iar Moldova Kinga a prezentat același istoric în limba maghiară.

Apoi au urmat luările de cuvânt printre care a fost și prefectul județului Mureș doctorul Lucian Goga, care a spus celor prezenți: „Sunt onorat că pot participa la această aniversare de 105 ani de la înființarea asociației pensionarilor. Vă mulțumesc pentru tot ce ați făcut, vă doresc multă sănătate, să vă bucurați de copii, să vă bucurați de nepoți, iar dacă va fi nevoie să vă stau la dispoziție o voi face cu mare drag. Vă doresc petrecere plăcută și Doamne ajută." În semn de prețuire prefectului Județului Mureș i s-a oferit din partea CARP Târgu-Mureș o diplomă de excelență. În continuare președintele CARP Târgu-Mureș, Szász Emeric a atribuit, câte o diplomă de excelență tuturor reprezentanților din afara județului cât și reprezentanților asociațiilor de pensionari din județul Mureș, președintelui Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice, Vasile Tohănean, cât și celei mai vechi membre a acestei asociații, care a fost mulți ani în Comitetul Director, și care a împlinit 94 de ani, Becs Ilona.

Pentru colaborarea cu această asociație cât și pentru faptul că a găzduit această aniversare directorului adjunct al Ansamblului Artistic Profesionist, Teodor Țogorean, a primit o importantă diplomă de excelență.

Au urmat luările de cuvânt ale reprezentanților Caselor de Ajutor Reciproc a Pensionarilor cât și ai câtorva reprezentanți ai CARP Târgu-Mureș. În cuvântul lor toți au urat ani mulți în ajutorarea pensionarilor scoțând în evidență că pensionarii sunt singurii care au știut să se organizeze pentru a veni în sprijinul celor nevoiași.

În încheiere au fost aduse mulțumiri tuturor sponsorilor care au contribuit la reușita acestei aniversări.

În încheiere în prezentarea solistei vocale a Ansamblului Artistic Profesionist „Mureșul", Maria Sântean Faghira, solistele acestui ansamblul Dorina Oprea, Maria Sântean Faghira și Leontina Pop au prezentat frumoase cântece din folclorul românesc, iar formațiile de dansatori au prezentat a suită de dansuri ardelenești, iar Ansamblul „Nepsugár" a prezentat câteva cântece și jocuri populare maghiare.

Lasă un comentariu