Dăruire și implicare în cadrul acțiunii SNAC a Școlii Gimnaziale ,,Mihai Viteazul" Tîrgu-Mureș

Distribuie pe:

Toamnă... Sfârșit de noiembrie... „Săptămâna fructelor și legumelor donate", organizată în școli în cadrul Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară... Elevii și părinții acestora se mobilizează an de an și aduc la școală plase pline cu mere, pere, portocale, mandarine, cartofi, morcovi și alte fructe și legume neperisabile.

Este doar începutul unui scenariu de activitate extracurriculară care are loc și în cadrul Școlii Gimnaziale „Mihai Viteazul" din Târgu-Mureș. Pe măsura derulării proiectului, dascălii implicați prezintă copiilor, cu prilejul orelor de dirigenție, educație civică sau dezvoltare personală, imagini și alte materiale cu caracter socio-educativ, referitoare la diferitele categorii de oameni aflați în dificultate și, pentru a le veni în ajutor, cadrele didactice îndeamnă elevii la regăsirea simțului moral-civic, la dezvoltarea sentimentului compasiunii și a dorinței de întrajutorare, hotărând împreună să doneze tot ceea ce au adunat „bunicilor" care trăiesc la „Căminul pentru persoanele vârstnice" de pe strada Evreilor Martiri din oraș.

Cu mic, cu mare, copiii, motivați intrinsec, încarcă produsele în mașini, apoi se deplasează însoțiți de profesorii lor la sediul căminului pentru a se întâlni cu „bunicii" care îi așteaptă cu nerăbdare. Aceștia știu din anii trecuți că, pe lângă alimentele oferite, „nepoții" de la Școala Gimnazială „Mihai Viteazul" le vor oferi zâmbete, căldură sufletească și gânduri bune transmise prin câteva poezioare și cântece pregătite sub îndrumarea doamnei profesoare Adriana Boiti.

Și câtă mulțumire „printre lacrimi" se citește în ochii acelor „enigmatici și cuminți" oameni!!! Bucuria lor conferă copiilor sentimentul că, în această lume „fugarnică", ei au reușit, încă o dată, să facă o faptă bună. Drept urmare, doamna director a Școlii Gimnaziale „Mihai Viteazul", prof. Fleșeru Romana Andreea, le mulțumește pe această cale elevilor și părinților pentru dăruirea și implicarea deosebită de care au dat dovadă și în această activitate din cadrul SNAC.

Lasă un comentariu