„SCENA" FESTIVALUL – CONCURS DE TEATRU AMATOR A XXV-a EDIȚIE

Distribuie pe:

Căminul Cultural din localitatea Bahnea, a găzduit duminică, 26 noiembrie 2017, începând cu orele 16,00, Festivalul - concurs de Teatru Amator - ,, SCENA".

Aflată la cea de-a XXV-a ediție, manifestarea culturală a devenit o tradiție, iar după afirmațiile dlui Iuliu Praja, director - manager la Centrul Județean pentru Cultură Tradițională și Educație Artistică Mureș, membru al juriului, valoarea a crescut de la an la an.

,,Nivelul concurenților a fost ridicat și în acest an, impresionant de ridicat, și asta ne bucură, de la an la an, iată că nivelul festivalului crește."

În acest context, s-a remarcat evoluția celor șase trupe participante, unele dintre ele revenind, de la o ediție la alta cu o experiență acumulată. De asemenea, a ținut să menționeze rolul important în creșterea valorică a festivalului pe care o au și sfaturile pe care le dau membrii juriului participanților, coordonatorilor de trupe și chiar regizorilor.Vorbind despre ineditul acestei ediții, Iuliu Praja, a spus :

,,Inedit a fost faptul că, două dintre trupe au avut scenariu propriu, scris de către ei. Ceea ce nu este puțin lucru, este în premieră, un scenariu demn de a fi numit profesionist." Mai mult, a fost impresionat de disciplina trupelor participante, respectând întocmai regulamentul concursului, dar și de receptivitatea și feedbak-ul spectatorilor, care au rezonat cu artiștii.

În urma punctajului obținut pe baza criteriilor de jurizare, clasamentul celei de-a XXV-a ediții a Festivalului - concurs de Teatru Amator - ,, SCENA", este următorul:

Formația de teatru ,, DELL ARTE", câștigătoarea trofeului festivalului

Locul I - Formația de teatru ,,CLASIC" Reghin

Locul II - Formația de teatru ,,GONG" Iernut

Locul III - Formația de teatru a Școlii Gimnaziale Bahnea.

Premiul pentru cel mai bun rol feminin l-a obținut Apolțan Raluca, iar Bogdan Zileriu, a obținut Premiul pentru cel mai bun rol masculin.

Premiul pentru popularitate l-a câșigat George Hădărig, iar Premiul Special al Juriului l-a obținut for-mația de Teatru ,,Îndrăzneții" Luduș.

De menționat, exigența specialiștilor care au jurizat această ediție: Sergiu Marocico -actor la Teatrul Național din Târgu-Mureș, Cristian Crăciun - actor, redactor Radio România Târgu-Mureș, Iuliu Praja - actor, director - manager la Centrul Județean pentru Cultură Tradițională și Educație Artistică Mureș.

Lasă un comentariu