Poftiți la „Hanu Ancuței"!

Distribuie pe:

În apropierea celebrării Marii Uniri, elevii Colegiului Național ,,Al. Papiu-Ilarian" au reînviat atmosfera dintr-o toamnă aurie de la Hanu Ancuței. Prosoapele cusute în culorile vii ale vieții trăite cu tumult sufletesc, ulcelele de lut pline cu must, muzica autentică lăutărească, trosnetul lemnelor în foc, frumoasele costume populare românești și țigănești, puii fripți în țiglă, cozonacii și pâinea aburindă au transpus călătorii și neguțătorii de la han (în care s-au metamorfozat elevii), într-o lume a frumosului tradițional, într-un topos al cuvântului ritualic și înălțător.

Elevii clasei a X-a F, coordonați de doamna profesor de limba și literatura română, Florina Moldovan, au pus în scenă ceremonialul povestirii și au dat viață operei Fântâna dintre plopi.

Animați de atmosfera caldă și primitoare a hanului-cetate, ,,personajele" au retrăit trista poveste de iubire a căpitanului Neculai Isac și a frumoasei Marga...

Atmosfera de veselie și comuniune de la hanul povestirilor a rezonat în sufletele liceenilor, aceștia s-au declarat încântați de acest proiect teatral care i-a unit ca echipă și le-a consolidat cunoștințele teoretice dobândite în timpul lecțiilor. Împreună au înțeles că atunci când îți asumi cu adevărat rolul, poți recrea o lume a trecutului idilic, și poate , mai important, poți visa la un viitor mai luminos. Activitatea a fost încununată cu o horă în cinstea Zilei Naționale a României.

Lasă un comentariu