Screening și diagnostic precoce în cancer

Distribuie pe:

În zilele de 6 și 7 decembrie, la Centrul de Simulare și Abilități Practice al Universității de Medicină și Farmacie Târgu-Mureș (strada Gh. Marinescu nr. 38) se va desfășura cursul postuniversitar Screening și diagnostic precoce în cancer - update 2017, organizat de UMF - Disciplina Chirurgie IV, proiect coordonat de dr. Petre VH Boțianu, medic primar chirurgie generală și toracică, specialist chirurgie vasculară.

În cadrul manifestării, vor fi abordate aspecte privind diagnosticarea precoce a celor mai frecvente forme de cancer (mamar, digestiv, genital, cutanat, tiroidian, de prostată, bronho-pulmonar), actualități legislative în domeniu, accesul la tratamente moderne, expunerea profesională și riscul de cancer etc.

„Prin lectorii invitați, care sunt cadre didactice ale UMF Târgu-Mureș cu preocupări deosebite în managementul cancerelor, cursul își propune să prezinte standardele actuale de screening și diagnostic precoce. Contrar concepției generale, majoritatea acestor standarde sunt aplicabile și în țara noastră și permit depistarea tumorilor maligne în stadii curabile prin tratamentele actuale", afirmă dr. Petre VH Boțianu, precizând că acest curs se adresează medicilor rezidenți, medicilor specialiști și primari din toate specialitățile, fiind creditat de către Colegiul Medicilor din România cu 18 puncte EMC.

Detalii și formulare de înscriere: https://www.umftgm.ro/cursuri-postuniversitare/prezentare.html

Lasă un comentariu