ZIUA NAȚIONALĂ a României sărbătorită și la Liceul Tehnologic „Traian Vuia" din Tg.-Mureș

Distribuie pe:

Manifestarea a avut loc marți, 28 noiembrie a.c. și s-a derulat sub forma unui program artistic deosebit, pregătit de d-na prof. de Lb. și Literatura Română, Oltean Simona-Gabriela.

La activitate au participat aproximativ 40 de elevi din clasele a IX-a A, a X-a E, a XI-a A și a XI-a E.

Pentru început, elevul Buciuman Alexandru, din clasa a X-a E, a citit un material pregătit de dl.prof de istorie Mureșan Ionel despre semnificația zilei de 1 Decembrie, în care au fost menționate principalele evenimente care au dus la înfăptuirea Marii Uniri din 1918.

A urmat apoi intonarea imnului național și un colaj de poezii și cântece patriotice (Nu uita că ești român; Doamne, ocrotește-i pe români; Treceți, batalioane române, Carpații; Noi români din neam de frunte) ale căror versuri au amintit despre suferința, lupta și triumful neamului românesc. Subsemnatul, am citit din creația proprie câteva poezii dedicate momentului sărbătorit.

La finalul programului, elevii și-au dat mâna pentru a juca Hora Unirii.

Surpriza momentului artistic a constituit-o prezența unui copil în vârstă de 3 ani, Căluți Paul, care s-a strecurat printre elevii de liceu, strigând: Trăiască România dodoloață!, respectiv Sus inima, români!, ținând cu mândrie tricolorul în mână.

Lasă un comentariu