La Liceul Vocațional Pedagogic „Mihai Eminescu", Zi de suflet, zi de sărbătoare, zi pentru eternitate

Distribuie pe:

Elevii Liceului Vocațional Pedagogic „Mihai Eminescu", au rememorat semnificația Zilei Naționale a României printr-o serie de activități de suflet, coordonate de consilierul educativ, prof. Sărăcuț Cristina.

Concursul de istorie, inițiat de profesor Mircea Prozan, a readus în memoria tinerilor evenimentele cruciale din 1918, ilustrând înrudirea tuturor cu esența gândului curat care a condus la înfăptuirea Marii Uniri.

Expoziția de viniete, ex-libris-uri contemporane pentru un trecut plin de împlinire, au pus elevii în situația de a-și exprima personalitatea, de a se exprima pe sine, raportat la ceilalți. Expunerea materialelor a fost realizată sub îndrumarea profesor Fejer Zoltan.

Viața în esența ei, este o ardere continuă la cotele cele mai înalte, iar programul artistic dedicat marii sărbători a stârnit valuri de emoție. Asemeni miturilor trans-semnificative, versurile și cântecele, rostirea tulburătoare sau sobră și trăirea sinceră, au îngemănat într-un tot revelator, gândurile tinerilor de azi pentru faptele tinerilor de ieri. Profesori Trozner Erzsebet și Frunză Marius au fost cei care au sprijinit realizarea momentului, coordonat de prof. Sărăcuț Cristina.

Parada porturilor populare a dat o notă de culoare manifestării, reunind sub aceeași cupolă de simțire ingenuă, elevi din diferite clase, care au îmbrăcat cu mândrie costume populare românești, maghiare și germane din diferite colțuri ale Transilvaniei. Trecerea în revistă a costumelor populare a fost coordonată și prezentată de prof. Sărăcuț Cristina.

Acțiunea, încheiată cu o degustare rustică, a adus alături profesori și elevi uniți în spiritul înalt al unei zile istorice, iar hora încinsă în finalul activității a încălzit inimile participanților, făcând ca razele firave întrezărite printre nori să fie încă o dată martore ale sentimentelor puternice care-i animă.

Astfel, 1 Decembrie 2017 a devenit pentru elevii Liceului Vocațional Pedagogic „Mihai Eminescu", un arc peste timp, o zi în care tainele istoriei transcend dincolo de ființă, pentru a pătrunde în eternitate.

Lasă un comentariu