Campania WHITE WEEK a depășit așteptările organizatorilor

Distribuie pe:

„Transformă Black Friday în White Week și fii alături de copiii nevoiași!", acesta a fost sloganul campaniei caritabile desfășurate în săptămâna 20-24 noiembrie la nivelul orașului Târgu-Mureș. Scopul a fost colectarea de cărți, jucării și rechizite, care pe parcursul lunii decembrie vor fi donate copiilor mai puțin norocoși. Acținea WHITE WEEK, este organizată anual în perioada Black Friday, de asociația studențească ESTIEM, care printre activitățile lor de dezvoltare profesională și personală realizează și această acțiune caritabilă. Anul acesta, ea a fost susținută de Compania Hirschmann România, iar partenerii acestui proiect au fost: Universitatea Petru Maior din Târgu-Mureș, Clubul Presei (Club Office), Compania AQUASERV, Liceul Vocațional de Arte, Școala Gimnazială Alexandru Ioan Cuza, Școala Gimnazială Dacia, Gimnaziul Romulus Guga, Sindicatul „Pro Educația" al salariațiilor din Universitatea Petru Maior din Târgu-Mureș, Siguranța Mureșenilor, Radio Târgu-Mureș.

Într-o epocă a consumerismului excesiv, în care cumpărăturile ne fac fericiți, după perioada reducerilor de Black Friday, studenții de la ESTIEM au propus căutarea fericirii și altfel: dăruind copiilor mai puțin norocoși. Campania de anul trecut a reușit să bucure copii de la Fundația Loc, Preventoriului TBC, Centrului de zi „Rozmarin", femeile și copii de la Centrul de Protecție al martorilor din cauze de violență în familie și copii aflați în grija măicuțelor de la așezământul Dumbrava din județul Alba. Astfel, studenții implicați sunt motivați să participe la această acțiune după ce la ediția precedentă au fost impresionați de cazurile întâlnite, de colindele triste auzite din glasuri cristaline de copii, de priviri pline de speranță, de bucuria jocului și a dăruirii.

Și dacă ediția de anul trecut a reușit să mobilizeze foarte multă lume, donațiile fiind generoase atât la punctul de lucru al asociației, cât și la sediul partenerului cu care s-a demarat acest proiect, Clubul Presei, anul acesta, așteptările organizatorilor principali, echipa de studenți ai asociației Estiem de la Universitatea Petru Maior, au fost depășite, aceștia fiind copleșiți și impresionați de donațiile colectate în ultima zi a campaniei la sediul lor. Acțiunea de colectare a donațiilor a avut mai multe puncte de colectare, iar în ultima zi, toate acestea au fost aduse și selectate la Universitatea Petru Maior de către studenții îndrumați de către lector dr. ing. Mihaela Bucur, președinta asociației și totodată inițiatoarea acestui proiect, care a declarat: „Doresc să mulțumesc atât personal cât și în numele studenților de la ESTIEM tuturor oamenilor cu suflet care au donat și care își îndrumă copii să fie darnici și buni. Mulțumesc OAMENILOR din spatele fiecărei instituții partenere și mă înclin în fața studenților mei! Ne străduim ca lucrușoarele să ajungă acolo unde vor fi apreciate!"

Lasă un comentariu