Ne săpăm propria groapă etnic separatistă, zi de zi!

Distribuie pe:

Am sărbătorit și la Târgu-Mureș cei 99 de ani ai binecuvântării divine, consfințite istoric, prin unitatea națiunii române. Este momentul plenitudinii identitare, al unității patriotice și spirituale, de solidaritate în cuget și simțire națională, pe care și-l asumă orice cetățean care se simte român. România, care este și patria generoasă a multor minorități etnice, se cuvine să fie iubită, cinstită și, mai ales, respectată zi de zi, dar cu atât mai mult în istorica zi de 1 Decembrie, de Ziua Națională.

Am constatat însă din nou că, la îndemnul Budapestei, mereu bântuită de coșmarurile Trianonului și himerele apuselor imperii, ca și la apelul politic de frustrat și complexat etnic al președintelui UDMR, Kelemen Hunor, pentru aleșii politici ai maghiarimii, la rândul lor cetățeni români, de Ziua Națională a României, ordinul pe unitate a fost să stea ascunși pe după perdele, scrumiere și paturi, în deplin „respect" pentru țara pe care o reprezintă și din care, la rândul lor, fac parte.

Evident, dragoste cu forța nu se poate dar, principial, când vorbim de țară, oricare ar fi ea, din care faci parte ca minoritar, s-ar cuveni pentru oricine și de oriunde s-ar afla, măcar un minim respect pentru valorile și însemnele naționale respective. Cu atât mai mult, când reprezinți o comunitate ca ales politic sau când te afli într-o funcție de conducere de vârf a administrației publice locale, este o datorie să te implici și să participi în mod direct.

Președintele Consiliului Județean Mureș, Peter Ferencz, din partea UDMR, și susținut de PSD, care-i reprezintă administrativ nu doar pe maghiari, ci pe toți cetățenii, chiar și pe românii majoritari din județul Mureș, nu a catadicsit să participe la manifestările Zilei Naționale a României. Cum nu au făcut-o nici majoritatea primarilor și aleșilor politici ai maghiarimii din județul Mureș. Au avut pesemne treburi mai importante, preocupați fiind să primească prioritar majoritatea sumelor de dezvoltare de la bugetul de stat al României, alocate județului Mureș, prin trocurile politice ale guvernărilor, așa cum se întâmplă de aproape trei decenii încoace. Adică, ei cu folosul, la plăcinte cu discriminarea pozitivă minoritară înainte, noi cu ponosul…

Apropo, știți câți bani primește UDMR prin Secretariatul de Stat al Guvernului României pentru a submina oficial România pe toate căile posibile, pentru complotul autonomiei teritoriale pe criterii etnice? Din 2014, în fiecare an a urcat consecvent alocarea pentru UDMR de la 19, până la 23,7 milioane de lei în acest an. Nu mai punem la socoteală implicarea udemeriștilor în guvernări, miile de beneficiari ai unor funcții publice de la vârful statului român și învârtitul banilor de rigoare, retrocedările „in integrum" de proprietăți și bunuri etc. Unde este, în schimb, reciprocitatea din partea Ungariei, întreb doar degeaba și retoric?! Ne săpăm, practic, propria groapă etnic separatistă zi de zi!

Foto: În seara de 1 Decembrie, în centrul Târgu-Mureșului

Lasă un comentariu