„SĂ CINSTIM GLIA STRĂBUNĂ"

Distribuie pe:

Sub acest generic, Ansamblul Artistic Profesionist „Mureșul" din Târgu-Mureș vă invită la cea mai nouă producție muzical-coregrafică a sa, un spectacol realizat în cinstea Centenarului Marii Uniri, vineri, 8 decembrie 2017, începând cu ora 19.00, la Sala de spectacole a Ansamblului Artistic Profesionist ,,Mureșul", din Bulevardul 1848, municipiul Târgu-Mureș.

Artizanul și regizorul acestui spectacol - eveniment, maestrul coregraf Marin Barbu, colaborator cu tradiție al Ansamblului Artistic Profesionist „Mureșul" din Târgu-Mureș ne propune ca și laitmotiv, bâta sau bota, element comun în majoritatea dansurilor cuprinse în cadrul premierii.

Astfel, spectatorul este antrenat prin ochii minții, la un joc continuu, cu un sprijin simbolic în bâtă sau botă, parcurgând coregrafic jocurile de botă din localitățile Deda, Rușii Munți și Hodac, Călușerul transilvănean din Hunedoara, Călușul oltenesc, Vlăscencuța, Brâulețul fetelor, Fecioreasca fetelor de la Crihalma și jocul de la Haidău, cu bâtă și cu fete.

Este o invitație de a parcurge cu ochii minții un traseu bine gândit, atât din perspectiva coregrafică, dar și geografică, un îndemn la a căuta elemente care ne unesc și care aduc o bogăție aparte tezaurului național.

Mai mult, după afirmațiile lui Mihai Teodor Nașca, este o invitație la aduceri aminte și la trăire românească într-o lume în care nevoia de simboluri și modele este atât de pregnantă.

Spectacolul de premieră, în cinstea Centenarului Marii Uniri „Să cinstim glia străbună" este completat de cântece patriotice, de simțire românească oferite de solistele Ansamblului Artistic Profesionist ,,Mureșul": Leontina Pop, Dorina Oprea, Dorina Grad și Maria Sântean Faghiura, acompaniate de Orchestra ansamblului, condusă de maestrul dirijor Zoltan Bambo și corpul de balet condus de coregraful Florin Cerghedi.

Intrarea se face pe bază de invitație și bilete, în limita locurilor disponibile.

Organizatorii vă așteaptă cu mult drag!

Lasă un comentariu