Ziua Națională a României, sărbătorită și cinstită cu mare fast la Reghin

Distribuie pe:

Ca și de altă dată, și în acest an, reghinenii au sărbătorit Ziua Națională a României așa cum se cuvine, în cadrul unor ample manifestări cu caracter științific, dar și cultural-artistic.

Primăria municipiului Reghin, Consiliul Local Reghin, Biblioteca Municipală „Petru Maior", Direcția Județeană pentru Cultură Mureș, Despărțământul Central Județean Mureș al ASTREI au organizat miercuri, 29 noiembrie 2017, de la ora 17,00, la sala de activități a bibliotecii municipale reghinene, simpozionul dedicat Zilei Naționale a României, intitulat 1 Decembrie 1918 - crez și împlinire. Această manifestare cultural-istorică a avut menirea de a marca 99 de ani de la Marea Adunare Națională de la Alba Iulia din ziua de 1 Decembrie 1918, când peste 100.000 de români au fost prezenți atunci la Alba Iulia pentru a consfinți unirea pe vecie a românilor într-un stat național unitar. După intonarea Imnului Național al României, despre Marea Unire au susținut expuneri: pr. Valentin Vârva, protopopul Reghinului; ec. Maria Precup, primarul municipiului Reghin; dr. Florin Bengean; dr. Nicolae Băciuț, care a prezentat și expoziția de carte „100 de cărți pentru Marea Unire 1918-2018", proiect al Editurii Vatra Veche, coordonat de domnia sa, de asemenea a prezentat cartea lui Florin Bengean, intitulată File de cronică culturală reghineană; Răzvan Ducan, care a prezentat volumul său de versuri Torna, torna, moderatorul evenimentului fiind Sorina Bloj. Activitatea culturală a mai cuprins și un microrecital de cântece patriotice susținut de un grup coral reghinean.

Vineri, 1 Decembrie 2017, Primăria și Consiliul Local al municipiului Reghin au organizat de la ora 17,00, în Piața „Petru Maior" din Reghin, un ansamblu memorabil de activități cultural-artistice, prin care s-a sărbătorit Ziua Națională a României. La această sărbătoare au luat parte și oficialități locale și județene dintre care menționăm: ec. Maria Precup, primarul municipiului Reghin; dr. Lucian Goga, prefectul Județului Mureș; Alexandru Câmpeanu, vicepreședintele Consiliului Județean Mureș; Nicolae Băciuț, directorul Direcției Județene pentru Cultură Mureș. În cadrul evenimentului a avut loc un scurt program oferit de Fanfara municipiului, apoi au evoluat: Alin și Doru Pop, Anton Grama, David Pușcaș, Ana Crișan, Mihaela Botoș, Gabriela Oltean, Anca Branea, Cristina Fărcaș, Corina Florea Covaciu, Maria Grama, Cosmin Cotîrlă, Paul Miclea, Florina Oprea, Viorel Spînu, Alexia Aștelian, Eugen Bloj, Daiana Suceava, Florin Miler, Ansamblul de dansuri populare „Doina Mureșului" al Casei Municipale de Cultură „Eugen Nicoară" Reghin, Nelu Șopterean, Ciprian Istrate, Grupul Instrumental „Ceterașii de pe Câmpie", Florin Vos, Andreea Morariu, pentru ca spectacolul să fie întregit de artista DELIA. Programul s-a încheiat cu Hora Unirii și foc de artificii. În cadrul evenimentului a avut loc și inaugurarea iluminatului festiv.

Așadar, reghinenii au sărbătorit așa cum se cuvine Ziua Națională a României, aducând prin aceasta un prinos de cinstire tuturor celor care, de-a lungul timpului, au luptat pentru această țară, și au reușit să înfăptuiască statul național unitar român.

„La mulți ani România! La mulți ani români!"

TRĂIASCĂ ROMÂNIA!

Lasă un comentariu