O săptămână de poveste

Distribuie pe:

Elevii clasei pregătitoare de la Școala Gimnazială Albești, a cărei învățătoare este dna Vasilica Balu, au fost implicați într-un proiect cu tema, „O săptămână de poveste" desfășurat în sala de lectură a bibliotecii din localitate. De asemenea, în cadrul activităților extrașcolare, au fost organizate drumeții în sat - „Să ne cunoaștem satul" - având ca obiectiv apropierea de natură, dar și atenția mărită la traversatul străzii, respectarea regulilor de circulație, a trecerii la nivel de cale ferată, totul culminând cu o excursie la Muzeul Petofi.

Totodată, elevii au fost antrenați în cercetări pedagogice de grad, într-un proiect mai amplu, intitulat „Unde fugim de-acasă", inspirat de cartea scriitorului Marin Sorescu. La bibliotecă, fondul de carte este îmbogățit în permanență cu noi cărți, ceea ce denotă că demersurile la nivel de Primărie și de Consiliu Local, pentru alocarea de fonduri în vederea achiziției de carte, nu rămân neonorate, grație și implicării dnei bibliotecare Anca Ciotloș. O altă inițiativă din sfera activităților extrașcolare, în preajma sărbătorilor de Crăciun, este proiectul „Cu felinarul prin sat", cei mici urmând să sculpteze, în bostani, tot felul de figurine, care de care mai hazlii. Drumeția prin sat, la care vor participa și părinții copiilor, se va desfășura la umbra înserării.

Toate aceste activități vor fi transpuse în povestioare ale copiilor la orele de clasă, prilej de apropiere și o mai bună cunoaștere atât între cei mici cât și între dascăli și părinți.

Lasă un comentariu