Părintele Constantin Necula a adus bucurie târgumureșenilor

Distribuie pe:

Sala mare a Palatului Culturii din municipiul Târgu-Mureș, a fost gazda conferinței duhovnicești „Maica Domnului - Icoană a tinereții curate", susținută de către părintele profesor doctor Constantin Necula de la Sibiu. Sala s-a dovedit a fi neîncăpătoare, peste 700 de oameni, de toate vârstele, care au venit să îl asculte pe unul dintre cei mai iubiți preoți ortodocși din România.

În deschiderea evenimentului Grupul Psaltic „Anastasios" din municipiul Târgu-Mureș, dirijat de către psaltul Iustinian-Ioachim Simion, a interpretat mai multe cântări religioase. Apoi, după o scurtă prezentare a domnului Ioan Chiorean, redactor la Radio Târgu-Mureș, despre preotul și omul Constantin Necula, a urmat prelegerea distinsului profesor. Tema aleasă, „Maica Domnului - Icoană a tinereții curate", a fost legată de praznicul Nașterii Maicii Domnului și de cel al Intrării în Biserică a Maicii Domnului.

După prelegere, voluntarii din Liga Tinerilor au interpretat 2 colinde tradiționale, iar apoi părintele Necula a răspuns la întrebările și frământările venite din partea publicului. Evenimentul duhovnicesc s-a încheiat cu colinda „O, ce veste minunată". Această conferință a fost organizată de către Asociația „Muguri de lumină", alături de colaboratorii acesteia: Inspectoratul Școlar al Județului Mureș, Direcția pentru Cultură Mureș și Liga Tinerilor Creștini Ortodocși Mureș, condusă de către părintele profesor Iuliu Florea.

Mulțumim primăriei municipiului Tîrgu Mureș și domnului primar dr. Dorin Florea pentru că este alături de tineri și îi încurajează să se implice în viața comunității. Mulțumim, de asemenea, conducerii Grand Hotel și doamnei director general Claudia Pescar.

Lasă un comentariu