ZI DE SĂRBĂTOARE LA SÂNGEORGIU DE MUREȘ

Distribuie pe:

Gânduri curate și binecuvântate la început de lună plină de semnificații adânci în legătură cu mântuirea întregului neam omenesc - luna decembrie, luna înomenirii Fiului lui Dumnezeu.

În 3 decembrie 2017 s-a sărbătorit la Sângeorgiu de Mureș, cu anticipație, hramul bisericii vechi - Sfântul Ierarh Nicolae. Cu această ocazie Sfânta Liturghie a fost oficiată de un sobor de preoți format din preacucernicul părinte iconom stavrofor Teodor Maier, preot pensionar din Sângeorgiu de Mureș, părintele Vasile Armanca - preot paroh la Parohia Ocna Mureș III, Protopopiatul Aiud, părintele Eugen Bărăian - preot paroh la Parohia Sângeorgiu de Mureș II, părintele diacon Alin Goga - diacon la Episcopia Devei și Hunedoarei (fiu al Sângeorgiului) și preotul paroh al bisericii cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae" din Sângeorgiu de Mureș.

După oficierea Sfintei Liturghii ne-am bucurat de prezența în mijlocul nostru a preacucernicului părinte dr. Nicolae Șincan de la catedrala din Târgu-Mureș și a domnului Nicolae Băciuț directorul Direcției Județene pentru Cultură, Culte și Patrimoniul Cultural Național Mureș și a multor oficialități locale și județene.

Cu această ocazie a avut loc lansarea primului volum de versuri - „Tinerețea lacrimilor" al doamnei preotese Vasilica Roată, profesor pentru învățământul primar la Gimnaziul „Dacia" din Târgu-Mureș.

Poezii profunde, izvorâte dintr-o inimă profund credincioasă, iubitoare, iertătoare și răbdătoare și mult încercată de viața de împreună-slujire a Bisericii lui Hristos și a oamenilor, rodul lacrimilor din mulți ani de încercări care au însemnat și înseamnă această slujire, cuvintele simțite, trăite și așternute pe hârtie în momentele de inspirație au văzut lumina tiparului ca un „nou - născut" al familiei noastre care poate însemna pentru noi un nou și binecuvântat început de viață în Hristos și cu Hristos în iubirea lui Dumnezeu, a oamenilor și a cuvântului.

Manifestările s-au încheiat cu un concert susținut de corul bisericii parohiale „Sfântul Ierarh Nicolae" susținut în biserica parohială și la Căminul Cultural din Sângeorgiu de Mureș, cu ocazia agapei frățești organizată cu acest prilej.

Dând slavă lui Dumnezeu și cinstind ajutorul nemijlocit al sfinților Săi, mulțumim tuturor celor care într-un fel sau altul ne-au fost alături în ceas binecuvântat de sărbătoare, dorind tuturor sănătate, liniște, post binecuvântat cu spor și folos duhovnicesc, sărbători cu lumină și pline de dragoste și colindul îngeresc rostit oarecând deasupra binecuvântatei peșteri din Bethleem să călăuzească viața tuturor: „Slavă întru cei de sus lui Dumnezeu și pe pământ pace, între oameni bunăvoire !"

Lasă un comentariu