Campania „nasturilor" împotriva violenței!

Distribuie pe:

Campania „nasturilor" împotriva violenței continuă, sub sloganul „CU VIOLENȚA PIERZI MEREU!", cu îndemnul pentru fiecare dintre noi de a medita la costurile violenței, atât pentru fiecare dintre noi, cât și pentru familie sau societate.

Săptămâna a debutat cu activități în Municipiul Târnăveni. Comisar șef Gabriela Pîncă și subcomisar Sanda Pop, din Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității au fost prezente în două școli din oraș.

Mai întâi, la Școala Gimnazială „Avram Iancu", la clasa pregătitoare a doamnei Claudia Adela Suciu, a avut loc o dezbatere pe măsura vârstei cu cei 28 de școlari prezenți, foarte informați despre simbolul nasturelui, despre consecințele violenței, dar și despre multe alte lucruri legate de siguranța lor. Am apreciat obiectele lucrate de ei cu nasturi, dar mai ales cunoștințele lor.

La școala Gimnazială „Traian" din aceeași localitate, ne-am întâlnit cu copiii îndrumați de doamnele Cristina Medeșan și Laura Costin. Tot despre siguranță și nasturii ce luptă cu violența am discutat și aici, găsind copii dornici de o lume fără atâta agresivitate.

După ambele activități, am extras cel puțin o concluzie, împreună. „Dacă ne ținem de mâini, dacă ajutăm, violența nu își va putea face atâta loc printre noi!". MULȚUMIM TUTUROR PENTRU IMPLICARE!

La nivel internațional, în fiecare an în perioada 25 noiembrie - 10 decembrie, se desfășoară Campania celor 16 zile de activism împotriva violenței, ce are ca scop creșterea gradului de conștientizare asupra formelor de manifestare a violenței ca o încălcare a drepturilor omului.

În plan local, activitățile mai multor instituții și ONG-uri urmăresc sensibilizarea și conștientizarea comunității mureșene privind violența în familie și nu numai, precum și asupra consecințelor, de cele mai multe ori dramatice. Chiar dacă violența rămâne de cele mai multe ori ascunsă, impactul este devastator nu doar asupra victimelor, ci și asupra altor membri ai familiei, asupra prietenilor, asupra societății. Vrem ca lumea să vorbească despre existența violenței și despre nevoia de a reacționa, de a nu accepta violența ca fiind ceva normal. De asemenea, ne dorim să readucem în atenția comunității serviciile existente.

Știm cu toții că violența dezbină, destramă familii, distruge vieți. De aceea, am ales NASTURELE ca și simbol al campaniei încă din anul 2014. Așa cum nasturii țin lucrurile împreună, așa fiecare dintre noi poate fi <<nasture>> pentru relațiile cu cei din jurul său. Toți cei ce se alătură campaniei vor purta în cele 16 zile de activism împotriva violenței, un NASTURE, distinct, altul decât al hainelor, pentru a exprima apartenența la mișcarea împotriva violenței. (Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității)

Lasă un comentariu