,,SĂ CINSTIM GLIA STRĂBUNĂ"

Distribuie pe:

Sub acest generic, Ansamblul Artistic Profesionist ,,Mureşul" din Târgu-Mureş vă invită la cea mai nouă producţie muzical-coregrafică a sa, un spectacol reali-zat în cinstea Centenarului Marii Uniri, vineri, 8 decembrie 2017, începând cu ora 19,00 la Sala de spectacole a Ansamblului Artistic Profesionist ,,Mureşul", din Bulevardul 1848, municipiul Târgu-Mureş.

Artizanul şi regizorul acestui spectacol - eveniment, maestrul coregraf Marin Barbu, colaborator cu tradiţie al Ansamblului Artistic Profesionist ,,Mureşul" din Târgu-Mureş ne propune ca şi laitmotiv, bâta sau bota, element comun în majoritatea dansurilor cuprinse în cadrul premierii.

Astfel, spectatorul este antrenat prin ochii minţii, la un joc continuu, cu un sprijin simbolic în bâtă sau botă, parcurgând coregrafic jocurile de botă din localităţile Deda, Ruşii Munţi şi Hodac, Căluşerul transilvănean din Hunedoara, Căluşul oltenesc, Vlăscencuţa, Brâuleţul fetelor, Fecioreasca fetelor de la Crihalma şi jocul de la Haidău, cu bâtă şi cu fete.

Este o invitaţie de a parcurge cu ochii minţii un traseu bine gândit, atât din perspectiva coregrafică, dar şi geografică, un îndemn la a căuta elemente care ne unesc şi care aduc o bogăţie aparte tezaurului naţional.

Mai mult, după afirmaţiile lui Mihai Teodor Naşca, este o invitaţie la aduceri aminte şi la trăire românească într-o lume în care nevoia de simboluri şi modele este atât de pregnantă.

Directorul Ansamblul Artistic Profesionist ,,Mureşul" din Târgu-Mureş, dl Barabasi Attila Csaba, împreună cu directorul adjunct, dl Ţogorean Teodor, au dorit să completeze spectacolul de premieră, dedicat Centenarului Marii Uniri ,,Să cinstim glia străbună" cu cântece patriotice, de simţire românească oferite de solistele Ansamblului Artistic Profesionist ,,Mureşul": Leontina Pop, Dorina Oprea, Dorina Grad şi Maria Sântean Faghiura, acompaniate de Orchestra ansamblului, condusă de maestrul dirijor Zoltan Bambo şi corpul de balet condus de coregraful Florin Cerghedi.

Aşadar, vineri, 8 decembrie 2017, începând cu orele 19,00 la Sala de spectacole a Ansamblului Artistic Profesionist ,,Mureşul", din Bulevardul 1848, municipiul Târgu-Mureş, organizatorii vă aşteaptă cu mult drag!

Intrarea se face pe bază de invitaţie şi bilete, în limita locurilor desponibile.

Lasă un comentariu