Din această lună, BUGETARII VOR PRIMI INDEMNIZAȚIE DE HRANĂ!

Distribuie pe:

În ședința de miercuri, 6 decembrie 2017, Guvernul a aprobat, prin ordonanță de urgență, cuantumul indemnizației de hrană care înlocuiește tichetele de masă acordate bugetarilor.

Eliminarea tichetelor de masă și compensarea lor cu o indemnizație lunară de hrană sunt prevăzute în Legea nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, prin care a fost abrogată, începând cu data de 1 decembrie 2017, Legea nr. 142/1998 referitoare la acordarea tichetelor de masă.

Guvernul a stabilit ca indemnizația lunară de hrană să reprezinte a 12-a parte din două salarii de bază minime brute pe țară garantate în plată. Astfel, întrucât de la 1 ianuarie 2018 valoarea salariului minim brut pe țară va fi de 1.900 de lei, rezultă că indemnizația de hrană va avea un cuantum lunar de 316,6 lei (1.900 x 2 : 12).

De această indemnizație, vor beneficia toți bugetarii, cu excepția personalului din sectorul de apărare națională, ordine publică și siguranță națională care, potrivit legii, beneficiază de drepturi de hrană. În plus, de la 1 ianuarie 2018, indemnizația de hrană se acordă și personalului din sistemul sanitar care a beneficiat în acest an de tichete de masă.

Totodată, indemnizația de hrană nu va fi acordată persoanelor care ocupă funcții de demnitate publică, alese și numite.

Indemnizația de hrană se va acorda proporțional cu timpul efectiv lucrat în luna anterioară. 

Lasă un comentariu