Uneori, copiii suferă păcatele părinților

Distribuie pe:

Nu cu mulți ani în urmă, la un spital din Grecia, (Patra, Pelopones), intră agitat pe ușă un bărbat înalt și, plin de emoții, roagă asistentele să-l ajute cu un căruț, pentru a-și lua soția din mașină, căci urma să nască și o cuprinseră durerile. Asistentele l-au ajutat și împreună cu soția merg către sala de nașteri, el insistând să fie alături de ea când se va întâmpla evenimentul.

Apare după câteva clipe și doctorul, care începe să facă toate pregătirile pentru naștere. Toată lumea e agitată ... La un moment dat, în sală, bărbatul observă pe peretele de la răsărit, o icoană. Puțin tulburat, se apropie de doctor și îi spune:

- Domnule doctor, aș vrea să vă rog ceva... Știți, eu nu sunt credincios, soția mea va naște cu ajutorul dumneavoastră; n-aș vrea însă, ca primul lucru pe care-l va vedea copilul meu în lumea aceasta, să fie o icoană.... Să o dăm jos!

Vădit deranjat, doctorul cere răgaz pentru a se decide și discută cu asistentele; după care sună și pe directorul Spitalului... Cu toate că sunt revoltați, decid să respecte dorința bărbatului și să dea icoana jos de pe perete, urmând să o pună la loc, după ce pleacă familia...

- V-am respectat dorința, spune doctorul bărbatului, însă vă rog lăsați-ne acum să ne facem treaba în liniște.

După aproximativ o oră de așteptare, iese din sală doctorul, se apropie de bărbat și profund înduioșat, îi zice:

- Domnule, soția dumitale a născut un băiețel sănătos și grăsuț. Totul este în regulă din punct de vedere medical, însă copilul este orb!!! Îmi pare rău, nu va putea vedea....nici icoana, nici frumusețea creației lui Dumnezeu!

Bărbatul, dărâmat de veste, începu să plângă....

Lasă un comentariu