TENSIUNEA ARTERIALĂ ÎNCEPE SĂ SCADĂ CU 14 ANI ÎNAINTE DE MOARTE...

Distribuie pe:

Cercetătorii britanici din cadrul Universității Exeter, citați de descopera.ro, au ajuns la concluzia că tensiunea arterială tinde să scadă cu 14 ani înainte de moarte.

„În studiul nostru, am analizat 46.634 de rapoarte medicale ale unor cetățeni britanici care au murit la vârsta de peste 60 de ani. Eșantionul a cuprins, atât persoane sănătoase, cât și persoane cu boli cardiace sau demență.

Astfel, am descoperit că declinul tensiunii arteriale era mult mai accentuat în cazul pacienților cu demență și cu insuficiență cardiacă, dar și în cazul acelora care au avut o tensiune arterială crescută la începutul studiului. Însă, declinul pe termen lung a fost descoperit în cazul tuturor pacienților, chiar și al celor fără niciun diagnostic, cu 14 ani înainte de moarte.

Studiul evidențiază importanța cercetărilor de evaluare a pacienților vârstnici și sugerează că scăderea presiunii arteriale ar trebui luată în serios de medici în cazul acestor persoane.

Totuși, nu dorim ca acest studiu să fie interpretat ca o sugestie pentru netratarea hipertensiunii sau oprirea medicației pentru tensiunea arterială", explică oamenii de știință britanici.

Lasă un comentariu