Vlad Țepeș

Distribuie pe:

Pericolul și nesiguranța au bântuit copilăria lui Vlad Țepeș. Destinat să fie personajul principal în lupta țării sale pentru independență față de turcii otomani, viața sa a fost tot mai nesigură.

În 1431, tatăl său, pretendent la tronul Țării Românești, a fost chemat la Nürnberg de către Sigismund, împăratul Sfântului Imperiu Roman de Neam Germanic. Acolo a fost făcut membru al Ordinului Dragonului, o onoare mai puțin obișnuită, care cerea ca el și urmașii lui să apere creștinătatea împotriva turcilor.

Astfel, tânărului Vlad i s-au rezervat mari greutăți atunci când, împotriva jurământului depus, tatăl său a semnat un tratat de supunere față de sultanul turc și, drept dovadă de bună credință, a lăsat zălog, ca ostatici, fiii, pe Vlad, de șase ani, și pe fratele său, Radu. Fără a se putea împotrivi, băieții au fost duși în orașul turcesc Adrianopol.

La începutul captivității, nefericirea lui Vlad a fost exacerbată de condițiile în care era ținut, închis într-o temniță subterană, cu hrană puțină. În schimb, fratele său, Radu, care era un băiat frumos, s-a convertit la islam și a devenit unul dintre favoriții sultanului.

Pentru Vlad, aceasta a fost o dublă trădare: nu numai că tatăl său l-a predat dușmanului fără luptă, dar și fratele său a schimbat tabăra. Aceste evenimente au contribuit fără îndoială la formarea caracterului răzbunător de mai târziu al lui Vlad Țepeș; acest lucru a alimentat obsesia lui pentru a împărți pedepse de o cruzime extremă oricui era suspectat de trădare.

Sursa: Istorii regăsite

Lasă un comentariu