Lumina Betleemului permanentizată în istorie

Distribuie pe:

Având dorința de a simți fiorul praznicului Nașterii Domnului mai devreme, voluntarii din Liga Tinerilor Creștini Ortodocși din Târgu-Mureș, coordonați de pr. pofesor Iuliu Florea, au organizat cea de-a treia conferință duhovnicească din Postul Crăciunului. Vineri, 8 decembrie 2017, la Catedrala Mică, credincioșii târgumureșeni l-au primit cu emoție și bucurie sfântă pe Înaltpreasfinția Sa, Dr. Irineu Pop, Arhiepiscopul Alba Iuliei, care a susținut conferința cu tema Lumina Betleemului permanentizată în istorie. Cuvintele înălțătoare ale ierarhului nostru ne-au transpus în climatul mirific al Betleemului, unde s-a arătat în urmă cu douăzeci de veacuri cea mai mare minune petrecută sub soarele istoriei: coborârea Unuia din Sfânta Treime, a Fiului lui Dumnezeu pe planeta noastră pentru a ne aduce mântuirea.

În deschiderea serii, preacucernicii părinți, membri ai Coralei preoților din Protopopiatul Târgu-Mureș „Laudate Dominum" au susținut un concert de colinde.

Din acest an conferințele duhovnicești organizate de tinerii din LTCOR Târgu-Mureș sunt cuprinse într-un proiect educațional numit „Credință și cultură", parteneri fiind, Inspectoratul Școlar Județean Mureș, Direcția pentru Cultură, Culte și Patrimoniul Cultural Național Mureș și Asociația culturală „Muguri de lumină".

În încheierea serii, sub îndrumarea doamnei profesoare Simona Elvira Florea, ceata de colindători, formată din elevi de la Palatul Copiilor și din voluntarii Ligii Tinerilor Creștini Ortodocși, îmbrăcați în costume populare, a interpretat un buchet de colinde tradiționale românești.

Mulțumim colaboratorilor noștri în organizarea acestui eveniment de suflet: Protopopiatul Ortodox din Târgu-Mureș, părintelui protopop Olimpiu Zăhan, preoților de la Catedrala Mică, Mihai Pop și Călin Budai, gazdele noastre primitoare, Primăriei Municipiului Târgu-Mureș, domnului primar doctor Dorin Florea, care ne-a sprijinit în organizarea conferințelor duhovnicești din Postul Crăciunului și tuturor partenerilor media.

Lasă un comentariu