În anul 2018, ROMÂNII VOR BENEFICIA, OFICIAL, DE 14 ZILE LIBERE!

Distribuie pe:

Celor care doresc să își programeze încă de pe acum minivacațele de anul viitor legate de zilele libere oficiale, stabilite pentru sărbători publice și religioase, le prezentăm calendarul actualizat pentru anul 2018 al sărbătorilor legale.

Primele zile libere din 2018 vor fi chiar cele de Anul Nou, adică 1 (luni) și 2 (marți) ianuarie. Tot în ianuarie, românii sărbătoresc Ziua Principatelor Române - 24 Ianuarie, care anul viitor va cădea într-o zi de marți.

Urmează Paștele Ortodox, în 8 (duminică) și 9 (luni) aprilie, apoi Ziua Muncii - marți, 1 Mai. Spre sfârșitul lunii mai, vom sărbători Rusaliile, în 27 (duminică) și 28 (luni) mai, iar pe 1 Iunie (vineri) - Ziua Internațională a Copilului.

La 15 (miercuri) August, românii vor beneficia de o zi liberă pentru Adormirea Maicii Domnului, la 30 (vineri) noiembrie - pentru Sfântul Andrei, la 1 (sâmbătă) Decembrie - pentru Ziua Națională a României, iar spre sfârșitul anului - respectiv în 25 (marți) și 26 (miercuri) decembrie, vom sărbători Crăciunul.

Pe lângă cele 14 zile libere prezentate anterior, românii ar putea beneficia, începând de anul viitor, de încă o zi nelucrătoare, și anume Vinerea Mare sau Vinerea Patimilor. În acest sens, a fost întocmit un proiect de lege, care să alinieze țara noastră la calendarul sărbătorilor legale stabilit de Comisia Europeană.

Până acum, Vinerea Mare este sărbătoare legală în 16 dintre cele 28 de state membre ale Uniunii Europene, iar din anul 2018 această zi va fi liberă și pentru instituțiile UE.

Angajații care, din motive obiective, sunt nevoiți să muncească în zilele declarate oficial ca fiind libere au dreptul la zile libere compensatoare, acordate în următoarele 30 de zile. 

Lasă un comentariu