ETAPELE UNEI RELAȚII INIȚIATE PE REȚELELE DE SOCIALIZARE

Distribuie pe:

Psihologul australian Jacqui Manning, citat de descopera.ro, dezvăluie care sunt etapele unei relații de dragoste, inițiate online, ce ar putea duce la întemeierea unei familii. Din păcate, rezultatele unui studiu realizat pe subiecți înscriși pe un site matrimonial arată că majoritatea cuplurilor formate pe rețelele de socializare eșuează.

„În timp ce unele etape sunt mai distractive decât altele, esențial este să nu vă grăbiți să treceți peste niciuna dintre faze, să acordați fiecăreia timpul necesar și să vă bucurați de experiența în sine, nu doar de destinația finală, care poate coincide cu întemeierea unei familii", ne sfătuiește psihologul.

Iată care sunt, în opinia specialistului australian, etapele unei relații online:

Etapa „fluturași în stomac" - Această etapă reprezintă începutul unei relații, în care ambii parteneri își dau seama că se gândesc unul la celălalt și doresc să meargă mai departe în calitate de cuplu.

Studiul a constatat că una din patru persoane se sărută la prima întâlnire, dar o persoană din zece spune că tinde să aștepte mai mult de trei săptămâni pentru acest lucru.

Majoritatea celor chestionați au spus că vor aștepta trei luni înainte de a face sex cu un nou partener, dar nouă procente dintre aceștia au admis că nu au nicio problemă în a întreține relații sexuale la mai puțin de o săptămână de la prima întâlnire.

Etapa „lapte și miere" - Aceasta este faza în care vă simțiți confortabil unul cu celălalt, orice moment împreună fiind extrem de emoționant și de interesant. Atingerea fazei poate fi, însă, dificilă.

În medie, o persoană are nevoie de trei luni pentru a-și dezactiva profilul de dating online, bărbații având mai multe șanse de a face acest lucru decât femeile. 28% dintre bărbați își dezactivează conturile după trei săptămâni de la întâlnirea cu cineva, comparativ cu 17% dintre femei, iar 29% dintre cuplurile noi vor posta o fotografie în mediul online cu partenerul lor după patru luni împreună.

Etapa de intimitate - În medie, partenerii unui nou cuplu vor spune „te iubesc" după trei luni împreună, iar bărbații o spun de obicei primii.

Pe măsură ce relația se dezvoltă, partenerii încep să se simtă mai confortabil unul cu celălalt, însă, în medie, o persoană obișnuită va păstra o periuță de dinți la casa partenerului doar după cinci luni de la prima întâlnire.

Etapa de angajament (logodna) - Studiul a constatat că mulți oameni nu se tem să se angajeze relativ devreme într-o relație. 45% dintre aceștia vor fi logodiți după un an sau vor avea un cont bancar comun sau o proprietate împreună. 28% dintre oameni s-ar muta cu partenerul lor după doar șase luni de relație, 13% s-ar logodi în mai puțin de un an și 15% ar adopta chiar un animal de companie împreună în șase luni.

De asemenea, jumătate dintre oameni așteaptă șase luni să își prezinte partenerul (partenera) familiilor lor, dar întâlnirea cu colegii se întâmplă de obicei în maximum trei luni.

Etapa de „frângere a inimii" - Din nefericire, însă, majoritatea relațiilor au și un sfârșit. Cu toate acestea, 67% dintre oameni trec peste o despărțire și încep să se întâlnească cu altcineva în curs de un an. De obicei, bărbații își găsesc o parteneră nouă mai repede decât femeile își găsesc un alt partener. Tinerii se mișcă mai repede decât generațiile mai înaintate în vârstă, o treime dintre aceștia fiind dispuși să întâlnească pe altcineva după doar o lună de la despărțire.

Chiar dacă încercăm să trecem cât mai repede peste o relație eșuată, studiul a constatat că, în medie, o persoană are nevoie de doi ani pentru a-și uita fostul partener (fosta parteneră).

Lasă un comentariu