„MULȚUMESC" - NU COSTĂ NIMIC

Distribuie pe:

Cuvintele de mulțumire posedă calități magice - cu ajutorul lor oamenii se bucură unul pe altul, își exprimă atenția și transmit emoții pozitive - fără de care viața noastră ar fi fost tristă și sărăcăcioasă. Aceasta este părerea specialiștilor. De asemenea, psihologii susțin că cuvintele de mulțumire sunt „mângâieri verbale", „leac la inimă".

Pe 11 ianuarie, este celebrată Ziua Internațională a Cuvântului „Mulțumesc", care a fost instituită în anul 1994. Tot pe 11 ianuarie este celebrată Ziua Internațională a Laptelui.

Inițial, Ziua Internațională a Cuvântului „Mulțumesc" era marcată timp de o săptămână, între 11 și 18 ianuarie. Conform DEX, cuvântul „Mulțumesc" este o interjecție (adesea cu valoare verbală), ce exprimă cuiva recunoștința pentru ceva sau ca răspuns la o urare, la un salut etc.

E simplu și nu costă nimic, ca să bucuri pe cei din jur cu lucruri mărunte și vorbe simple.

Fie că spui în germană -Danke, în italiană - Grazie, în engleză - Thanks, în franceză - Merci, ungurește - Kõsõnom sépen, în filandeză - Kiitos, în cehă - Dík, în croată - Hvala, în daneză - Tak, în norvegiană - Takk, în olandeză - Bedankt, în poloneză - Dzieki, în portugheză - Obrigado, în spaniolă - Gracias, în suedeză - Tack, în malaeză - Terima Kaseh, în Mongolă - Tand Baiarlalaa, în turcă - Tesekkur Ederim sau în vietnameză - Lam on, cuvântul „mulțumesc", rostit în toate limbile lumii, a avut și are o importanță majoră în relațiile interumane.

Lasă un comentariu