Gânduri despre viață și țară - Klaus Iohannis, „Pas cu pas"

Distribuie pe:

„A venit timpul ca valorile performanței să fie puse în acțiune tocmai pentru ca aspirațiile de atâta amar de timp să se transforme, în sfârșit, în realități palpabile: stabilitate economică, bunăstare și certitudinea că ne-am înscris, pas cu pas, pe drumul care trebuie".

„O viață se construiește pas cu pas. La fel și o carieră, o comunitate sau chiar o națiune. Nimic nu vine peste noapte, cel puțin nimic durabil și statornic".

„Tot ce durează, tot ce e făcut să țină mai mult decât ziua de azi cere muncă susținută, făcută cu calm, cu răbdare, cu încredere. Istoria ne arată că cetățenii României au putut să-și construiască o identitate, ca națiune, clădind lucrurile exact în acest mod și nu mă îndoiesc că acesta este spiritul de care, nu trebuie decât să-și amintească. Eu vin să le spun că e important să ne întoarcem la acest model, că e momentul să redescoperim aceste valori".

„Aceasta nu este neapărat o carte de memorii, deși conținutul ei ține, într-o oarecare măsură, de memorialistică. Este mai degrabă povestea unei lupte câștigate, una de care fiecare dintre noi are nevoie la un moment dat.

Poză cu Klauss Iohannis și Ioana Florea la Răstolița

Lasă un comentariu