LA CASA IANCULUI

Distribuie pe:

Să vorbești despre FRANCMASONERIE e dificil, pentru că trebuie ales cu grijă adevărul din atâtea neadevăruri, e incitant, pentru că acest subiect are ascuns în el o mare doză de mister și e în același timp o probă de curaj, pentru că ai nevoie de curaj, multă determinare și de mult timp să te documentezi și să extragi din sutele de mii de materiale despre francmasonerie doar pe acelea pe care publicul tău eterogen le poate asimila.

Această sarcină și-a asumat-o însă domnul ing. EMIL CECĂLĂCEAN, lectorul acestei activități desfășurate la CASA IANCULUI, în data de 13.12.2017, cel care ne-a obișnuit de-acum cu astfel de teme incitante. Din noianul de informații despre masoni și francmasonerie, domnia sa a ales a ne prezenta în primul rând organizarea acestei societăți, mijloacele și metodele ei de acțiune, scopul, precum și cum resimțim noi activitatea ei în această perioadă.

Controlul total al populației, manipularea ei în direcția dorită, acapararea puterii economice, administrative și mai ales financiare, continua acumulare de putere în decursul timpului, activitățile oculte, racolarea de persoane influente din fiecare țară mergându-se până la regi, dictatori, președinți de state, au făcut din ea o putere de temut, care își duce la îndeplinire planul său de control total asupra lumii.

Și dacă vorbim de timpul actual, domnul Cecălăcean ne-a amintit că ei sunt cei care au schimbat lumea pornind revolte, conflicte, revoluții, războaie, că ei întrețin azi ,,conflictele etnice", cele mai ușor de pornit dar care durează mult, antrenează multă energie, generează ură, neîncredere, apăsare, stare conflictuală între state, războaie etnice care secătuiesc mai apoi energiile lumii, provoacă mari pagube, multe victime. Tot ei sunt cei care furnizează cobeligeranților arme, tehnică militară, îndatorându-i, pentru ca mai apoi, în funcție de interese, să favorizeze una din părți.

Este exact ceea ce trăim astăzi, neliniște, nesiguranță, stare de pericol permanent, exact ingredientele de care este nevoie pentru ca vreo câțiva, „acolo sus", să poată conduce lumea după planul de lungă durată pe care și l-au făcut, plan aflat în derulare și mai ales „în graficul" stabilit de ei.

Tema susținută de domnul Emil Cecălăcean a fost într-adevăr una incitantă, actuală, bine documentată, convingătoare, sumbră ca perspectivă, ea generând multe completări, păreri, opinii personale din rândul auditoriului, activitatea devenind în final una interactivă.

Remarcăm completările domnului IOAN BERȚA, președintele Societății Cultural-Patriotice „Avram Iancu" din Tg.-Mureș, cunoscător al temei, care a venit cu exemple din actualitate, cu referire la modul în care ar trebui să percepem activitățile Francmasoneriei în lumea de azi.

Clipa de poezie a fost susținută de poetul SILVIU RAȚIU și subsemnatul.

Lasă un comentariu