„NAȘA" ȘPĂGILOR: ELENA UDREA! (IV) De ce Justiția a fost „oarbă" 10 ani?

Distribuie pe:

„Atunci când oamenii tăi înhățau 10% din milioanele statului, acest stat se împrumuta cu 1 miliard de la F.M.I. ca să poată plăti salariile, în 2009. Adevărul este că, indiferent dacă procurorii vor dovedi sau nu că au ajuns banii la tine, devii responsabilă de faptul că aproape 1,5 milioane de bugetari au plătit în 2010 aceste șpăgi direct din salariile lor tăiate, iar în următorii doi ani 400.000 dintre ei și-au pierdut slujbele. Adevărul este că noi toți - și mai săraci și mai bogați - am plătit de atunci și până astăzi acele șpăgi printr-un TVA mai mare, pe care statul ni l-a luat nouă, ca să-ți dea ție comisionul ăla de 10%. Adevărul neîncătușat, madam, este că n-ați avut rușine și că ați furat ca hămesiții într-o perioadă în care țara noastră trecea prin cea mai cruntă criză economică din ultimul secol (...) ați compromis ideea de sacrificiu colectiv" (M. Guran, TVR 1).

Marea tristețe este aceea că, timp de un deceniu, complicii Elenei Udrea ne-au vorbit de austeritate de la cele mai înalte niveluri decizionale, râzându-ne în nas prin excentricități de neînchipuit, cum ar fi plimbările lor cu mașini de lux, vacanțe pe yachturi, depuneri în conturi din paradisuri fiscale, vestimentație de ultimă modă, shopping-uri la Paris etc. Etalate fără nicio rușine! Toate acestea s-au grefat prin nesăbuința „nașei" spăgilor, Elena Udrea, de a pretinde, conform dosarelor de la D.N.A., 10% din banii proveniți de la contractele cu statul, dar și din diferite favoritisme făcute prin intermediul legilor cu dedicație sau din plasarea în funcții contra cost! În sfârșit, ca să nu lungim vorba, tertipurile folosite i-au favorizat accesul așa-numitei „nimfe" din Pleșcoi la venituri financiare estimate la sute de milioane de euro, bani proveniți din „afaceri" precum „Microsoft", „Gala Bute", „e - România" etc. S-ar putea deci spune că avem de-a face, în toată regula, cu iresponsabilitatea și goana după înavuțire nemăsurată a uneia dintre celei mai reprezentative „căpușe" postceaușiste la bugetul Statului, în acțiuni infracționale imposibil de conceput și înfăptuit de una singură! Cu banii astfel sustrași, din buzunarele românilor, Elena Udrea și-a folosit din plin „farmecele" feminine ca să primeze în grațiile președintelui, să îl folosească în încercarea de a acapara P.D.L., să arunce de-a valma munți de bani în campaniile partidului favorit, ale lui Băsescu și, nu în ultimul rând, să-și hrănească orgoliul personal de fraudare a sentimentelor românilor pentru a ajunge „stăpână" peste țară din râvnita postură de președinte și să dețină prin interpuși proprietăți în Dubai, Bolivia etc!

Ca românilor să li se ascundă aceste matrapalzâcuri, prin „îngroparea" informațiilor semnificative într-o mare de irelevanță, mai multe posturi TV (mai ales B1 TV) și ziare (mai ales Evenimentul zilei) i-au făcut o propagandă mediatică din cele mai favorabile. Însă în bătălia pentru Putere nu numai că a pierdut alegerile, cu toate că a fost o cunoscătoare de primă mână a mânăriilor și șantajelor electorale, dar cei cu care a fost cândva în aceeași barcă i-au pregătit un loc pe banca acuzaților. Ca să tacă, zice ea! Au și pungașii, stimați cititori, legile lor!

 

Lasă un comentariu