ȘCOALA POPULARĂ DE ARTE TÂRGU-MUREȘ - SPECTACOL DE GALĂ - EDIȚIA A IV-A

Distribuie pe:

Duminică, 17 decembrie 2017, începând cu ora 19.00, Sala de spectacole a Ansamblului Artistic Profesionist Mureșul, din municipiul Târgu-Mureș, va găzdui cea de-a IV-A ediție a spectacolului de Gală organizat de Școala Populară de Arte din Târgu-Mureș.

Școala Populară de Arte din Târgu-Mureș a devenit una dintre cele mai importante instituții de învățământ artistic din județul Mureș. Cursurile sunt deschise amatorilor de toate vârstele, copii, tineri și adulți atrași de muzică, arte plastice, teatru, dans, fotografie sau meșteșuguri, să-și descopere prin pasiune harul. La absolvire, primesc o diplomă care le atestă specializarea în domeniul în care s-au trudit doi sau trei ani, în funcție de cursul pe care l-au urmat.

Cei mai dăruiți dintre ,,învățăceii" îndrumați de experți în domeniu, ei înșiși nume consacrate ale vieții culturale mureșene, au ocazia să impresioneze publicul la Gala Școlii Populare de Arte.

Iuliu Praja, director - manager la Centrul Județean pentru Cultură Tradițională și Educație Artistică Mureș, a precizat:

,,Prima ediție de Gală a Școlii Populare de Arte, din Târgu-Mureș, a avut loc în anul 2014. Pot spune că a fost oarecum proiectul meu de suflet, la ideea și discuția cu colectivul profesorilor și al elevilor, împreună am conchis să dăm naștere acestui spectacol. În viitor ne dorim să fie un spectacol de Gală al județului Mureș, care vine să motiveze în primul rând, elevii Școlii Populare de Arte din Târgu-Mureș, care văzând că este un spectacol elitist, un spectacol de varietăți, un adevărat show de lumină și de sunet, își vor dori să urce pe scenă alături de profesori. Acest spectacol este o colaborare între profesori și cei mai buni elevi ai acestei școli, care s-au evidențiat pe parcursul acestui an calendaristic. Ei au participat la concursuri de specialitate și au obținut locuri pe podium. Cei care s-au evidențiat, intră într-o preselecție pentru spectacolul de Gală și consiliul profesoral alege dintre cei mai buni pe cei mai buni să cânte împreună cu profesorii într-un spectacol live." 

Lasă un comentariu