„Colindăm, Doamne colind!"

Distribuie pe:

În Biserica ortodoxă română cu hramul „Sfântul Gheorghe" din Sângeorgiu de Pădure, a cărui părinte paroh este Iacob Radu Tudorel, a avut loc un concert de colinde, manifestare ajunsă la a XVI-a ediție, organizată, ca și în anii precedenți, de Despărțământul ASTRA „Teodor Muică" Sângeorgiu de Pădure - președinte Emilia Feier.

Au participat grupuri corale din localitățile: Senereuș, Țopa, Nadeș, Bălăușeri, Sângeorgiu de Pădure, dar și Grupul coral al bisericii greco-catolice „Sfântul Nicolae" Târgu-Mureș (unde slujește cu har părintele paroh Flavius Iosif Miheț) și cantautorul Cristian Iuga, component al grupului folcloric „Străjerii" Sighișoara. Cuvântul de deschidere a fost rostit de prof. Daniela Vlad - președinta Cercului cultural ASTRA „Alba Ecclesia" Albești.

Părintele Ștefan Caraș din parohia Senereuș ne-a purtat pe urmele vechilor colinde, arătându-ne că nici schimbarea generațiilor, nici abaterea peste neamul românesc a atâtor încercări nu au alterat colindul, păstrat cu sfințenie în sufletul fiecărui creștin.

Lasă un comentariu