Călugărițele catolice…

Distribuie pe:

Într-o închisoare din Siberia, călugărițele catolice au refuzat să se dezbrace de hainele lor și să se îmbrace cu uniforma de cazonă, pentru că o considerau un semn al Anticristului. Când au fost duse să facă baie, pe când erau dezbrăcate, hainele le-au fost schimbate. Ele au refuzat, totuși, să se îmbrace cu uniforma închisorii. Au fost obligate să stea în frig, la o temperatură de minus 40 de grade. Dârdăind de frig, călugărițele și-au spus rugăciunile.

„Vă sinucideți" - le-a spus doctorul, medicul închisorii. Ele nu au răspuns, continuându-și rugăciunile. Nici măcar atunci când au intrat temnicierii, cele 60 de călugărițe nu s-au mișcat. Directorului închisorii îi era frică să aducă tineri comuniști să le îmbrace cu forța, pentru că se temea că nu cumva ei să se contamineze de curajul călugărițelor.

„A fost mai ușor să luptăm cu fasciștii decât cu aceste călugărițe", a spus el. Curând, au devenit albastre de frig. Dezbrăcate, au fost conduse prin zăpadă spre celulele lor. În timp ce mergeau prin zăpadă, cântau. Fiecare călugăriță, atunci când trecea prin dreptul directorului, se înclină și spunea: „Dumnezeu să vă ierte". Niciuna din ele nu s-a îmbolnăvit. Ajunse în celulele lor, s-au îmbrăcat cu niște zdrențe de la celelalte prizoniere. Stătuseră în frig 6 ore. O altă asistentă a întrebat, pe doctor, dacă avea vreo explicație medicală pentru faptul că niciuna dintre ele nu s-a îmbolnăvit.

Doctorul a răspuns: „Ne-au dat chiar ele explicația, cântând „Tatăl nostru care ești în ceruri".

Lasă un comentariu