Finalizarea lucrărilor de reparații și de reabilitare a pârâului Pocloș din Târgu-Mureș

Distribuie pe:

Zilele trecute, cu prilejul finalizării lucrărilor de reparații și de reabilitare a pârâului Pocloș din Târgu-Mureș, a avut loc o conferință de presă. La eveniment, desfășurat la sediul Administrației Bazinale de Apă Mureș, au participat ing. Cristian Bratanovici - directorul Administrației Bazinale de Apă Mureș, Makkai Gergely - viceprimarul municipiului Târgu-Mureș, ing. Ianculescu Ovidiu - inginer șef la Sistemul de Gospodărire a Apelor Mureș, Călin Fokt - purtător de cuvânt al Administrației Bazinale de Apă Mureș. Din partea Organizațiilor nonguvernamentale de mediu a fost prezentă Iulia Vizi - Asociația „Grupul Milvus".

Cu acest prilej s-a prezentat investiția în reapararea și reabilitarea pârâului Poclos, a cărei valoare s-a ridicat la 6,2 milioane de lei. Lucrările, demarate în anul 2013, au constat în refacerea radierului de beton în soluția aleasă în zidărie; realizarea unei chiunete prefabricate din beton armat, amplasată pe axul cursului, cu secțiune trapezoidală, în vederea stopării dezvoltării vegetației acvifere și care va avea rolul de a tranzita debitele mici și foarte mici și va permite autodragarea în perioadele secetoase. De asemenea, au fost realizate grinzi de reazem din beton simplu pentru sprijinirea pereului. A fost înlocuit și câmpul de dale cu pereu zidit din piatră brută.

„Prin lucrările de reparații la pârâul Pocloș ne-am propus să redăm târgumureșenilor un spațiu de recreere, unde să își poată petrece timpu liber în liniște, fără a mai fi deranjați de mirosul neplăcut și de imaginea dezolantă a unui curs de apă neamenajat. Ne-am respectat, astfel, un angajament ferm al nostru, acela de a ne implica cu toate forțele la o mai bună calitate a apelor și a mediului înconjurător", preciza ing. Cristian Bratanovici - directorul Administrației Bazinale de Apă Mureș. Domnia sa adăuga: „Le urez târgumureșenilor să se bucure și ei de realizările noastre și îi asigur de toată dăruirea și implicarea Administrației Bazinale de Apă Mureș".

Lasă un comentariu